Каква козметика могат да използват бременните жени?

четвъртък, 30. август 2018

Каква козметика могат да използват бременните жени?

Много бременни жени се питат дали могат безопасно да използват всякакви козметични продукти. Това е важен въпрос.

Бременните жени буквално греят от щастие, те сияят и без грим. Но тъй като кожата се променя по време на бременност, поради хормоните, могат да се появят по-изразени петна или пъпчици и дори да се появи акне. Освен това кожата е силно стресирана (появяват се стрии). Не е чудно, че много бременни жени искат да си помогнат и да се погрижат за кожата. Те също желаят да направят нещо за красотата си, защото така се чувстват по-добре в кожата си. В крайна сметка тези положителни чувства се предават и на неродените деца. Но дали всички козметични продукти са подходящи за целта?

Голямо очакване, много малки несигурности

Никакъв алкохол, никакви цигари, здравословна храна - тези три правила са добре известни. Бременните жени трябва да се грижат за себе си, така че и бебето им да е добре и нищо да не пречи на здравословното му развитие.

В периода на бременността е важна и козметиката. Много от бъдещите майки се чудят дали това, което са ползвали ежедневно, може да навреди на нероденото им дете. Често се чува или чете по медиите, че много продукти съдържат проблемни съставки. Объркването и несигурността са големи. Въпросите дали може безопасно да се използва всеки козметичен продукт или дали може да навреди на детето, са основателни.

Истината

Истината е, че тези опасения не са неоснователни. Много продукти, достъпни в търговската мрежа и онлайн, съдържат потенциално вредни вещества, които действително могат да засегнат развитието на неродените деца. Важно е да се определят по-строги стандарти при избора на продукти, отколкото преди, и да се разгледа внимателно съдържанието на съставките. Ако е необходимо, трябва да преминете към алтернативи, които не съдържат проблемни съставки.

Greenwashing

Днес почти всеки козметичен продукт, независимо дали мехлем, шампоан или грим, се рекламира като "естествен", "натурален" и т.н. Но много от рекламираните натурални продукти съдържат химически съставки. Винаги зависи от това какъв тип е козметиката. В конвенционалната козметика са включени много вещества, които в тестове са определени като проблематични, защото те могат да бъде потенциално канцерогенни. Съгласно закона обаче, такива вещества могат да се съдържат в определени количества в конвенционалната козметика.

Често не се спазва това, което рекламата обещава. Проблемът с Greenwashing е, че такива термини като "натурално" не са патентовани - всеки може да ги използва, дори и да няма много натурално в продуктите.

Край със несигурността

Важно е критично да се разглеждат рекламните послания и да не се разчита само на тях. В допълнение към самите съставки, сигурност дават утвърдените и признати сертификати за натурална козметика. При тестове на продукти производителите на естествена козметика винаги се отличават по отношение на безвредност на съставките. Това е просто защото истинската, сертифицирана натурална козметика не може да съдържа никакви химикали, така тя е:

  • без химически консерванти
  • без изкуствени оцветители
  • без химически UV-филтри
  • без PEG- и PEG-производни.
  • без парафини и други мазнини на база на петрол

Когато купувате козметика по време на бременността, винаги търсете истинска сертифицирана био и натурална козметика. Така ще можете да сте сигурни, че не съдържа съставки, които са вредни за Вашето бебе.

На Ecco Verde ще откриете богат избор от натурални и органични козметични продукти от международни производители, специално разработени за бременни жени, които отговарят на високите стандарти за натурална козметика.

Тук ще видите и всички сертификати за био козметика, които предлагаме.