Красиви ходила за лятото

Красиви ходила за лятото

Правилната грижа за ходилата често се пренебрегва; особено през зимата, когато краката са винаги обути дебело и скрити в ботуши. Колкото по-топло става, толкова по-леки стават и обувките. А като обуем чехлите, вече не можем да скрием мазоли и начупени нокти. Важно е да се погрижим за ходилата си за лятото.

Като обуем летните обувки, е необходимо краката да са отново хубави и спретнати, след като сме ги криели цяла зима. Как това става най-добре, ще обясним по-долу. След дългата зима само пила за нокти и малко крем често не са достатъчни.

  • Уелнес-аспектът е от първостепенно значение. Той започва с баня за краката. Хладка вода се комбинира с подхранващи масла и цветни екстракти. Дори може да се използва и зехтин. Краката се накисват за около 20 минути.

  • Загрубяла кожа се появяват там, където се упражнява силен натиск върху ходилата. Най-добрият начин да се отстрани е с пемза. Но внимавайте: Има опасност от нараняване, защото при мека кожа не се забелязва, колко вече е отстранена.

  • Продължаваме с пилинг за отстраняване на излишните кожни частици. Алтернативно краката могат да се натрият със сол. Това има същия ефект.

  • Сега следва финия щрих. Ноктите се оправят. С ножичка за нокти и пила те получават правилната форма. Излишните кожички се отстранява или се връща назад с дървена пръчица.

  • В зависимост от личния вкус, може да лакирате ноктите. Семпло, с безцветен или перлен лак, или в ярки цветове. В последния случай се препоръчва безцветен лак за финиш, така цветът трае по-дълго.

  • Когато лакът изсъхне, краката щедро се намазват с крем .

    На следващия ден вече можете да обуете любимите сандали.