Лейъринг: само най-доброто за кожата

Лейъринг: само най-доброто за кожата

Системата на наслояване Лейъринг е разработена в Азия, по-специално в Япония. Целта е възможно най-доброто снабдяване на кожата с всичко, от което се нуждае ежедневно. Тази ефективна система се разпространи от Япония и в момента е все по-популярна и в Европа. Но какво се крие зад този термин?

Какво е Лейъринг?

При Лейъринг грижата за кожата не е само нанасянето на крем, но, в съответствие с нуждите, и на различни продукти, които изпълняват конкретна функция. Тези отделни продукти се прилагат последователно и се нанасят в определен ред.

Комбинацията тук играе важна роля. Продуктите са координирани и комбинирани, така че перфектно да се допълват взаимно в действието си. Тогава наслояването е нещо повече от сбора на съставните му части.

Какви са предимствата на Лейъринг?

Тази система има много предимства:

  • Малки количества: Тъй като се използват различни козметични продукти, са нужни много малки количества.
  • Голям ефект: След като сте намерили правилната комбинация от продукти за собствените нужди на кожата си, оптималният ефект от системата на наслояване се развива още по-добре.
  • Цялостна грижа: Един универсален крем никога не може да бъде толкова добър, колкото отделни продукти, които са разработени за конкретна цел. Тъй като при наслояването са съчетани повече от тези специални продукти, се получава най-цялостната и устойчива грижа за кожата, която е възможно.

Как действа наслояването?

Основният принцип е сравнително прост. Един след друг продуктите бавно се "вграждат" в кожата. Едва когато единият е напълно абсорбиран, се използва следващият продукт.

Важно е, активните съставки на отделните продукти да са съвместими и самите продукти да си пасват. Един мастноразтворими крем, например, не си подхожда с хидрофилен лосион. Бързо ще се образуват ронливи остатъци и др. За да се избегне това, отделните продукти трябва да хармонизират един с друг. Но не е нужно всички те да са от един производител. Все пак, за начинаещите е добре да започнат с линия Лейъринг на една марка. Тъй като продуктите със сигурност си пасват, това ще спести пари в началото.

Каква последователност се спазва при наслояването?

Наслояването се състои от четири фази:

  1. Почистване - Първо лицето се почиства с нежен, пасващ на типа кожа продукт.
  2. Тонизиране - При тонизирането остатъците от сапуна от почистването и калка се отстраняват. Това се прави с помощта на вода за лице или тоник без алкохол. Тонизирането подготвя кожата за следващата стъпка.
  3. Регенерация - Сега е време за активните съставки. Серуми за лице и специални околоочни гелове предоставят на кожата всички съставки, от които се нуждае.
  4. Тунинг - В последния етап се нанася още един дневен или нощен крем, или масло за лице.

В началото е подходящо и използването един до два пъти седмично на пилинг и маска за лице.

ВАЖНО: Трябва да изчаквате при всеки етап, докато всичко попие добре. Едва след това се преминава към следващата фаза.

За перфектна Лейъринг-грижа са нужни правилните продукти. Затова ние от Ecco Verde препоръчваме следните марки:

Whamisa - С продуктите на Whamisa можете да изберете най-добрите продукти за себе си и за кожата си и да комбинирате своя система за наслояване.

Pure Skin Food - И с Pure Skin Food можете да си набавите отделни продукти, но също така има и готови Лейъринг-комплекти за различните типове кожа.