Тестване на скъпите кремове за лице

Тестване на скъпите кремове за лице

Ако се вярва на рекламите, в днешно време навсякъде дебнат опасности за кожата. Споменават се от преждевременно стареене до неща като оксидативен стрес, вредни ултравиолетови лъчи и свободни радикали. Днес почти всичко сякаш е вредно за кожата.

Изглежда, вече един нормален крем за лице не би могъл да защити адекватно кожата ни. Но не се притеснявайте, нашия рицар в блестящи доспехи вече е тук: Супер кремове с висококачествени съставки, които попълват арсенала, за да защитят по най-добрия възможен начин кожата ни от външни влияния.

Тестване на съставки

Но нима съставките на тези специални кремове наистина винаги са толкова добри, колкото обещава рекламата? Ökotest тества някои от скъпите кремове за лице на пазара.

По принцип, могат да бъдат изведени следните констатации от тестовете:

- висока цена не винаги означава високо качество
- често рекламата изгражда образ и впечатление за изключителност, за да може да се вдигне цената
- не всички кремове са безопасни.

Сега стигаме до резултатите в детайли: Ökotest разгледа 22 скъпи кремове за лице. Те се делят на 12 конвенционални и 10 натурални козметични крема.

В конвенционалните кремове се съдържали много проблемни съставки като PEG/PEG-производни, халогенирани органични съединения, съмнителни UV-филтри или алергенни аромати. Много производители използват също и изкуствени мазнини и масла, които са по-евтини за производство, но не съдействат за естествения баланс на кожата.

От 10-те натурални козметични 6 крема бяха оценени с много добър и 2 бяха оценени като добри в общия резултат. Нито един от тестваните 10 натурални козметични крема не съдържат вредни съставки, поради което всеки крем получи най-висока оценка и по отношение на съставките.

6 от класираните в общия резултат като най-добри марки кремове не преувеличават със своите твърдения в рекламата.

Специални ефекти, които се обещават от производителите, но не можаха да бъдат убедително доказани, са именно причината за приспадане на точки при четирите други натурални козметични кремове, които следователно не получиха и най-високата оценка.

Заключение: Всички тествани натурални козметични кремове съдържат безопасни съставки, според Ökotest. На EccoVerde ние предлагаме и повечето кремове, които са получили най-високата оценка. Те могат да бъдат намерени на следните линкове:

CATTIER PARIS Secret Botanique Хидратиращ дневен крем

Logona Био Авокадо витаминен крем

Martina Gebhardt Rose Cream

Santaverde Aлое вера крем

Weleda Iris