Масло от пшеничен зародиш

Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Triticum Vulgare

Пшеницата е едно от най-старите култивирани растения в човешката история. Първоначално идваща от Персия, тази зърнена култура сега може да се намери по целия свят. Маслото от пшеничен зародиш често се смесва с други масла, затова трябва да се обърне внимание на подходящото качество на козметичните продукти и техните сертификати.
Маслото от пшеничен зародиш е с от най-високото съдържание на токофероли (витамин Е). Те му придават силен антиоксидантен ефект. Ето защо, маслото от пшеничен зародиш е оптимална грижа за зряла, увредена и бледа кожата. Естествената защитна бариера на кожата е подсилена и загубата на вода е намалена. То е важна част от грижата за кожата при бременни жени. За зряла кожа то осигурява оптимална нощна грижа, при чувствителна, увредена кожа или склонна към алергични реакции, кожата е успокоена и регенерирана. Това универсално масло прониква дълбоко в кожата, но бавно. Така също формира защитен слой върху кожата, което я пази от изсушаване.
Маслото от пшеничен зародиш е не само ценен продукт за грижа за различните типове кожа, но и е идеална грижа за суха коса и лющещ се скалп.

Козметични свойства:

  • Подхранва с особено високи нива на витамин Е
  • мощен антиоксидант и стягащо кожата, идеално за зряла и суха кожа
  • успокояващо, противовъзпалително и защитно, идеално за увредена кожа и склонна кън алергични реакции кожа
  • насърчава еластичността и циркулацията на кръвта, идеалната грижа по време на бременност
  • хидратиращо и защитно
  • попива дълбоко в кожата
  • оптимално за грижа за суха коса и лющещ се скалп

виж. Хайке Кезер 2010, "Натурални козметични суровини", Линц, издателство Фрея, 3-то издание 2012


Продукти с Масло от пшеничен зародиш