Ябълка

Ябълка, Malus Domestica Fruit Extract

Ябълката е можела да се намери още през каменната ера в своята дива форма навсякъде в Европа. Тя може да повлияе на целия метаболиъм и да повлия позитивно баланса на нашия организъм. Ябълките са питателни и здравословни, чисти, стимулират храносмилането и почистват зъбите. Примани вътрешно те осигуряват - независимо под каква форма, независимо дали под формата на сок, пюре или компот - сияйен тен и противодействат на отпускането на кожата.

Ябълките имат балансирано съотношение на витамини, усвоими захари, ензими, минерали, като натрий, калиев карбонат, калций, фосфор, магнезий и жизненоважни киселини.

Това важи и за външното приложение. Най-лесният вариант е да се среже една ябълка и с нея да се масажира кожата на лицето, с отрязаната страна. Чистият ябълков сок може да се използва като лосион за лице. Той действа стягащо върху тъканите.

Ябълката съдържа пектин, той увеличава абсорбирането на влагата от кожата. Затова ябълките са особено подходящи за маски за лице.

Подходяща за всеки тип кожа е следната маска:

  • Настържете една леко кисела ябълка, за предпочитане био, на ренде.
  • Добавете 1 супена лъжица царевично брашно.
  • Оставете маската да подейства за 20 минути върху кожата.

Срещу бръчки, дори и превантивно, помага следната маска:

  • Разбъркайте с телена бъркалка 40 гр настъргана ябълка, 1 чаша кисело мляко и толкова пшенично нишесте, докато се получи мека каша.
  • Нанесете маската върху лицето.
  • Оставете да действа за 15 минути.

Продукти с Ябълка