Подпухналост и тъмните кръгове под очите: Оттървете се от тях!

Тъмните кръгове или торбичките под очите бързо съсдават впечатление у хората, че много често празнувате твърде много. Освен факта, че това може да бъде само една от многото причини, разбира се, възниква и въпросът: Как мога да се оттърва от тях?

При подпухналост и тъмните кръгове става дума за две различни явления, които засягат един и същ регион, областта под очите.

- Подпухналостта представлява натрупване на мастна тъкан, причинено от нарушен лимфен поток.

- Тъмните кръгове възникват, когато се струпва течност около очите и така се получава синкаво оцветяване.

Причината и двете да засягат областта на очите е в специалните свойства на тази област на кожата. Кожата там е в действителност до три пъти по-тънка, отколкото в останалата част от кожата на лицето и дори до шест пъти по-тънка от нормалната кожа на тялото, като по този начин е изключително чувствителна.

Причините за торбичките под очите са многобройни. Това може, например, да е просто предразположеност. Подпухналостта, обаче,  може също така да е признак на заболяване. Недостатъчно сън или движение са точно като алкохола и цигарите причибна за това. Стресът е относителен. В допълнение към тези причини и възраста играе роля. Колкото по-напреднала е възрастта, толкова по-вероятно е да се появят торбичките под очите, защото съединителната тъкан и мускулите с течение на времето просто се "износват".

Какво можем да направим? Срещу тъмни кръгове - за съжаление, не много. Има възможности, обаче, при подпухналостта. Ако не искате да легнете под ножа или да се подложите на лазер, бихте могли да обмислите следните неща:

  • Охлаждащи средства са много добри, защото те намаляват при редовната употреба подпухналостта. Подходящи са много неща. На първо място, можете просто да използвате кубчета лед. Помага също и известната шайба краставица върху очите, охладена в хладилника или използвани торбички чай. Най-добре е да оставите да действа за 20 минути.

  • Пийте много. Това не е добре само при подпухналост, но и е здравословно като цяло.

  • Чрез намаляване на приема на сол също можете да намалите вашите торбички под очите.

  • Достатъчно сън е важен за организма. С липсата на сън, то не функционира правилно, а освен това тогава се образуват по-често торбички под очите.

  • Картофени резени върху очите: съдържащите се в картофите Catecholase също често се използват в продукти за грижа за кожата като съставка и помагат срещу торбичките под очите.

  • Може също да се използва мехлем. Често, но не винаги, те са слаби хидратанти. Съдържанието на вода в кожата се увеличава, което води до по-голяма еластичност на кожата.

  • Масаж в областта под очите също може да доведе до подобрения. Просто масажирайте с два пръста и леки, кръгообразни движения. Дори с леко издърпване на пръстите от носа през вътрешния ъгъл на окото върху кожата под очите към външните ъгли на очите. Само с лек натиск. За допълнителен ефект се препоръчват хладни пръсти.

  • В момента много модерен е: Yotox. Това е йога за лицето. За тази цел ще намерите в интернет на много различни упражнения, които ще Ви помогнат срещу тъмните кръгове и подпухналостта.