Калиев сорбат (Potassium Sorbate)

Potassium Sorbate, Калиев сорбат

Калиев сорбат (Е 202) е калиева сол от сорбинова киселина и се използва в козметиката, както и в хранителната промишленост като консервант. Счита се за безопасен, тъй като се метаболизира в човешкото тяло на вода и СО2. Той предпазва козметичните продукти от дрожди и плесени и се понася много добре от кожата.

виж. Хайке Кезер 2010 "Натурални козметични суровини", Линц, издателство Фрея, 3-то издание 2012


Продукти с Калиев сорбат (Potassium Sorbate)

  • Le Erbe di Janas Калиев сорбат
    • Антимикробно и фунгицидно средство
    • Съответства на сертификата ICEA
    • Разтворим във вода
  • REN Clean Skincare Clearcalm Non-Drying Spot Treatment Gel
    • За проблемна кожа
    • Намалява излишния себум
    • Осигурява баланс
  • OptiMax коса, кожа и нокти
    • Готово за пиене
    • Без алкохол
    • С портокалов вкус
  • Avril Bronzing Powder
    • Хидратира
    • За нежен, златист тен
    • Пасва като втора кожа
  • Avril Eye Shadow
    • Цветовете могат да бъдат комбинирани
    • Овлажняващи за кожата
    • С анти-оксидантен екстракт от нар
  • Avril Compact Powder
    • Лесна за използване
    • Лепва като втора кожа
    • Универсално приложима
  • Le Erbe di Janas Натриев бензоат
    • Натурален консервант
    • Идеален за козметика
    • Основна съставка