Френска козметика от ZAO

Ексклузивна декоративна козметика във вечно красив бамбуков дизайн

ZAO - essence of nature: висококачествена декоративна козметика в красиви бамбукови калъфи. ZAO е първата марка за допълване на грим, която е 100% натурална и е сертифицирана по строгите критерии на ECOCERT.

Пазаруване по категория:

Marken / ZAO

ZAO: 103 продукта

Филтри

Всички цени са с ДДС.

ZAO е марка, която принадлежи на френската Cosm'Etika. Тя е основана през 2012 г. от трима приятели, чиято грижа е природата и съзнателното боравене с нашето потребление и въздействието върху околната среда. Ето защо тези трима приятели решават да направят био грим според дълбоките си ценности и философия.

Вдъхновението идва от азиатския регион, за който един от тримата основатели на ZAO се застъпва и до днес. След много пътувания до Индия, Виетнам, Китай и т.н., в Тайван узрява идеята да се направят калъфи за червила и други от бамбук. Убедени, че сертифицираният био грим се нуждае и от естествена опаковка, която съчетава елегантността и модерността на бамбуковото дърво, се започва работата по приложението му. Бамбукът е безспорен шампион в преобразуването на CO2 и изключително бързо растящо в сравнение с други дървета.

В допълнение, бамбукът също влиза в съставките като прахообразен сок, хидролат от листата или мацерат от корените. Като растение е богато на силициева киселина - елемент, който естествено се среща в тялото ни и играе ключова роля в синтеза на колаген, който е отговорен за еластичността на тъканите.

Бамбукът следователно е не само коренът, но и идентичността на ZAO.

Бамбуковите сортове, използвани в продуктите на ZAO, не са част от храненето на застрашените панди. За тяхса необходими два сорта бамбук, които растат само на големи височини (1600-3600 м над морското равнище). За продуктите на ZAO обаче се използват Phyllostachys Nigra, Bambusa Arundinacea и Phyllostachis Bambusoides, които растат под 1000 м надморска височина и се отглеждат в райони, които са далеч от резервите на панди.

Докоснати от ориенталската философия и мислене, но по-специално от будизма, основателите са убедени, че марката може да символизира и връзката между бамбука и тази азиатска философия. В будизма има няколко клона, но между тях има два много добре известни, базирани на наблюдението на природата: ЗЕН и ТАО. Като покана за медитация, за да донесе мир на ума и да търси хармония и автентичност по примера на природата. ZAO е комбинацита от двете думи - ZEN и TAO.