Научете повече за сертификатите за натурална козметика

Научете повече за сертификатите за натурална козметика

В натуралната козметика съществуват много различни сертификати. Но за какво са нужни те? Научете повече тук.

Защо изобщо има сертификати за натурална козметика ?

Причината, поради която са необходими сертификати за натурална козметика, е правна. Терминът натурална козметика не са защитен; всеки може да използва този термин за своите продукти, независимо дали става дума за истинска натурална козметика или не.

Сертификатите за качеството помагат за класифициране на продуктите. В допълнение, продуктите, които носят сертификат биват редовно тествани за качеството им.

Защита срещу Greenwashing

Тъй като все повече и повече козметични продукти се рекламират като естествени, сертификатите за качеството са важни. Само продукти, които са oбозначени с тях, всъщност са натурална козметика. Просто защото на етикета пише "с натурални екстракти", не е задължително да става дума за натурална козметика.

Каква е разликата между отделните сертификати?

Различните сертификати имат различни стандарти, които трябва да бъдат изпълнени от страна на производителите, за да се получи съответния сертификат. Така че има различни изискванията в зависимост от сертификатите, като например дялът на съставки от контролирано биологично култивиране. На EccoVerde ние предлагаме само продукти, които са наистина натурална козметика или покриват тези изисквания. Ние не предлагаме близка до натуралната козметика.

Кои са най-строгите сертификати?

Най-строгите норми са на Demeter. Продукти, които носят сертификата Demeter, трябва да отговарят на много изисквания. Всички суровини трябва да идват от отглеждане Demeter. Така те са биологични, най-малкото вегетариански и устойчиви.

Кой раздава сертификатите?

Това са сертифициращи органи, които са част от големи сдружения и следователно са независими от производители. Винаги е добре да се гледа за големи и известни сертификати. Сертификат, който е даден от производителя, е по-малко надежден, защото не е независим.

Нека погледнем сега някои от най-важните сертификати:

Demeter

Този сертификат се присъжда само, ако даден продукт съдържа съставки в качеството на Demeter. Demeter има много строги правила.

BDIH

Този еко-етикет за сертифицирана натурална козметика е най-известен в Германия. Дава се от Федералната Асоциация на германските индустриални и търговски фирми за лекарствени средства, здравни продукти, хранителни добавки и козметичните продукти. С този сертификат можете да бъдете сигурни, че държите натурална козметика в ръцете си.

ECOCERT

Зад този етикет се крие най-голямата асоциация за сертифициране на Европа в областта на околната среда. За сертификата трябва да бъдат изпълнени различни изисквания, например най-малко 95% от продуктите да са от естествени съставки, а опаковките трябва да са биоразградими.

NaTrue

Този сертификат е валиден в целия свят и се присъжда от асоциацията на водещите фирми за натурална козметика в Европа. Има три нива на качество (натурална козметика, натурална козметика с био дял, био козметика), като всяко ниво носи същия сертификат.

Leaping Bunny

Това лого се дава за продукти, при които във всеки един етап от разработването на продуктите не са били извършвани тестове върху животни. Това се контролира редовно.

Тук ще откриете всички сертификати, с които са отличени продуктите на EccoVerde.