Алтернативи без захар от Birkengold

Вкусни и висококачествени заместители на захарта

Австрийската марка Birkengold® се фокусира върху устойчиви алтернативи без захар, като предлага богат избор от продукти за дентална и устна хигиена. Базиран на щадящ зъбите ксилитол и възобновяеми суровини, Birkengold® дава възможност за веганска гама със справедлива търговия, както и в стила на живот с нулеви отпадъци, и предизвиква лъчезарна усмивка на лицата на малки и големи!

Birkengold: 7 продукта

Филтри

Всички цени са с ДДС.

Въз основа на дългогодишно приятелство и един късметлийски сувенир за почивка, наречен ксилитол, Мария и Марек основават марката Birkengold® през 2011 г. Диетологът и специалистът по бизнес информация разпознават потенциала на продуктовата ниша и се впускат в самостоятелна дейност с алтернативната захар ксилитол, известна още като брезова захар.

Xylitol (ксилитол или брезова захар) е естествен подсладител, произведен от суровини на растителна основа, и се радва на отлична репутация сред водещи стоматолози за зъболечение и грижа за устната кухина.
Брезовата захар е открита още в края на XIX век и традиционно се извлича от богатите на хранителни вещества влакна на брезовата и буковата кора. Щадящата зъбите добавка се среща главно в дъвките и пастите за зъби, а след нарастващата здравна осведоменост тя заема своето място и в кухнята, където диабетиците също се наслаждават на подсладителя без захар.

Положителните свойства на ксилитола за зъбите и устната кухина са доказани от много изследвания, а добивът му в Birkengold® също се извършва по висококачествен и устойчив начин.

Наред с това продуктите на Birkengold® са:

  • вегетариански
  • не съдържат пластмаса
  • без генетично инженерство
  • без петрол
  • без изкуствени съставки
  • без консерванти