Грижа за косата с аюрведични активни съставки

Грижа за косата с аюрведични активни съставки

Перфектно поддържана коса с линията Triphala

Трифала е една от най-високо ценените аюрведични билки, която се основава на множество билки и прах от три плода, смесени в определени пропорции: амалаки (амла), бибихитаки (бахеда) и харитаки. Според Аюрведа Трифала принадлежи към Расаяна, което буквално означава "път на същността" и обещава младост и сила.

Анализът на химичния състав на трите плода, от които се състои Triphala, показва богатството на естествени антиоксиданти като фенолни киселини, флавоноиди и танини. Всичко това разкрива, че е ценно средство за укрепване на косата, насърчаване на растежа на косата, забавяне на посивяването и запазване на младостта

Линията Triphala на Rasayana е идеална за коси, склонни към косопад, и съчетава антиоксидантните и възстановяващи свойства на аюрведичната Triphala с други активни съставки като кофеин и комплекс със scutellaria, пшенични протеини и аминокиселини. Тази комбинация удължава анагенната фаза (фазата на растеж на косата) и по този начин осигурява сила и обем.

Тези комплекси от активни съставки действат в синергия и с други полезни за косата съставки, като например брахми (bacopa monnieri), азиатка (centella asiatica), розмарин и рициново масло. Резултатът е козметична линия, която е идеална за слаба коса, склонна към косопад, но и за всички видове коса, които трябва да станат по-силни и устойчиви.
Линията Triphala предлага истинска процедура за укрепване от корена до върха:

  • triphala Vayas Pre-Shampoo Strengthening Hair Pack: Опаковка преди шампоан с кремообразна консистенция, кратко време на действие и лесно приложение.
  • triphala Revitalizing Shampoo: Специален шампоан с ревитализиращ ефект, подходящ за всички типове коса, който почиства ефективно, без да изсушава.
  • triphala Leave-In Hair Conditioner: Грижа, която предпазва дължините и краищата на косата от топлината на сешоара и се бори с накъсването.
  • triphala Strengthening Lotion: Лосион за ежедневна употреба за 3-месечен цикъл на употреба.

Използвани заедно, продуктите на Triphala се подсилват взаимно: резултатът от тази процедура е по-силна, по-здрава и по-свежа коса.