Твърда козметика от La Saponaria

Твърда козметика от La Saponaria

Натурална козметика в екологична опаковка

Можем да сведем до минимум нашето въздействие върху околната среда, като изберем натурална козметика с екологично чиста опаковка или като изберем Zero-Waste-козметика. Но какво всъщност означава нулеви отпадъци и какви решения може да вземе всеки от нас, за да спре текущите климатични промени? Всички познаване снимките на тонове пластмаса, плаващи в океана, и животни, които са ранени или умират. Това са обезпокоителни образи, които ни показват, че трябва да преосмислим и променим поведението си, така че ситуацията да не се влошава допълнително.

За щастие, през последните години много млади хора са избрали ангажирането за околната среда и организират мирни улични протести в градове по света. Тяхното искане: конкретни мерки, за да се сведе до минимум въздействието върху околната среда.
В същото време много компании от години работят в тази посока, за да предлагат все по-екологични продукти. La Saponaria, италианска лаборатория за естествена козметика, е една от тях.
Минимизирането на въздействието на ежедневните ни дейности върху околната среда е възможно и достъпно за всеки и започва с избора на козметика с устойчива опаковка.

Твърда козметика без пластмасова опаковка

Така че това, което можем да направим, е да съсредоточим цялото си внимание върху опаковката и да изберем продукти за грижа, които използват възможно най-малко пластмаса. На пазара вече има многобройни оферти за това. Най-лесният начин е да преминете към твърда козметика: независимо дали е шампоан, душ гел или просто сапун. Ако са добре формулирани, тези продукти по никакъв начин не отстъпват на течните продукти и предлагат същия ефект и ароматът също се запазва, ако не е дори по-интензивен или приятен.

Waterless Beauty, която включва почистващи продукти без вода и маски за лице, също принадлежи към този вид твърдата козметика. Тези козметични продукти предлагат голямото предимство, че са силно концентрирани, имат по-малко въздействие върху околната среда и също така превъзхождат класическите крем-продукти по отношение на ефективността. Тъй като по-малко вода означава повече място за активните съставки и липса на консерванти, които са нужни във всички формули на водна основа. Тези продукти могат да бъдат намерени под формата на линията WONDER POP, която включва средства за премахване на грим, маски за лице и скраб за лице и ръце. Линията за грижа INNER, от друга страна, предлага както твърда козметика, така и естествени течни продукти в опаковка от био пластмаса, за коса под формата на шампоани и балсами.

Употреба на твърдите шампоани

Твърдите шампоани са дехидратирани и следователно изключително концентрирани. Достатъчно е леко да навлажнете ръцете си и да разпените шампоана в тях. След това разтривате разпененото парче шампоан върху косата, за да разпределите точното количество в косата.

Шампоаните са малки и са идеални за пътуване. Те могат лесно да се носят в ръчен багаж, без да се притеснявате за изтичане на течности и най-важното, без ограничения в количеството.

Единствената допълнителна предпазна мярка, необходима при твърдите козметични продукти в сравнение с бутилираните, е да не ги оставяте близо до вода и да ги съхранявате на повърхности, където те могат да изсъхнат бързо, като напр. сапунерки от дърво или керамика.

Твърдите шампоани са по-компактни,
заемат по-малко място и също така имат многобройни предимства по отношение на транспорта.
Можете да миете косата си толкова често с един твърд шампоан, колкото и с 15 течни шампоана.

Екологична опаковка

Премахването на пластмасата означава също търсене на алтернативни материали, като стъкло или рециклиран алуминий - материали, които лесно могат да се използват повторно в домакинството.
Биопластмата заема значимо място при търсенето на алтернативни, екологично чисти материали. Терминът се отнася до специфичен вид пластмаса, изработена от органичен материал, който може да се рециклира след употреба.
Зелените пластмаси са изработени от полиетилен, материал, който не е направен от петрол, а от захарна тръстика и следователно е материал на "биологична основа". Тоест, той се състои от растителен материал и не включва изкопаеми материали или компоненти от изкопаем произход (въглища или масло).

Що се отнася до екологична козметика, La Saponaria надхвърля екологичната визия и предлага по-широка етична концепция за уважение към себе си и планетата. Дори изборът на суровини е насочен към това: предпочитани са „0-км суровини“ от местно отглеждане, които се отглеждат съгласно справедливи, етични и екологични норми.