Грижа за кожата: така се грижите за цялото си тяло

Грижата за тялото ни е важна част от нашето ежедневие. Нашата кожа е не само органът, който ни защитава и отделя от външния свят, тя е и показател за здравето ни, начина ни на живот и нашата красота. Защитата на фините аспекти на нашата кожа може да означава защита на нашето общо здраве.

За да се поддържа един здравословен начин на живот, е необходима ежедневна рутина за красотата на нашата кожа. Съществена част от рутината за красота са използваните продукти да съответстват на кожата ни и да защитават околната среда. Освен това, става дума не само за продукта, който използвате, но също така и за необходимите техники и аксесоари.

Вода, сапун, и?

Почистването е съществена стъпка преди всяко по-нататъшно третиране, така кожата Ви всеки ден е предпазена от външни влияния:

 • Прах
 • Мъртви клетки
 • Смог
 • Натурална секреция или отпадъци от тялото
 • Следи от грим

Освобожаването на порите и премахването на замърсяванията означава, че кожата ще може да диша. Ако остатъци от грим, смог и прах попаднат върху кожата и запушат порите, кожата не може да диша. Премахването на наслагвания и мъртви кожни клетки стимулира производството на нови клетки и прави лицето свежо и сияйно. Същото важи и за кожата на ръцете, които са изложени на ежедневния стрес и се нуждаят от подходящи грижи. За положителни резултати лицето трябва да се почиства повече от веднъж на ден.

Правилното почистване помага на кожата за естествен баланс без да я изсушава. Без значение какъв тип кожа имате, дали мазна или чувствителна, за красива и сияйна кожа е много важна правилната козметика и грижа.

Как да почистете кожата си правилно:

Просто да измиете лицето си с ръце, за съжаление, не е достатъчно, за да се премахнат всички примеси. Добре е да се съчетаят почистващ препарат с естествени аксесоари за почистване.

Идеалният аксесоар за цялостно почистване на лицето:

Морски гъби: задължителни за грижата за лицето. Те са 100% натурални, хипоалергенни и щадящи околната среда, те са деликатни и ефективни. Идеални за премахване на грим, а компактната структура на гъбата се запазва, прави кожата на лицето чиста, сияйна и мека. Морските гъби са подходящи и за чувствителната кожа на бебета и деца. Морските гъби потискат образуването на бактерии, като по този начин при нормална употреба не възникват миризми и са дълготрайни.

Аксесоари от естествени влакна: Cosa della Natura- продуктите като рами, луфа и четки за лице са перфектни. Природата предлага голямо разнообразие от естествени влакна, които са идеални за премахване на мъртвите клетки на кожата, за да се стимулира кръвообращението и за старателно отстраняване на повърхностното замърсяване. Тези процедури трябва да се прилагат в зависимост от типа кожа и да се редуват в седмицата поне няколко пъти. Важно е да се премахнат наслагванията, така че кожата Ви да може да се регенерира, особено по време на промяната на сезоните.

Запомнете: няколко внимателни терапии могат да направят много за външния вид на кожата Ви! След това не забравяйте да нанесете крем или тоник, в зависимост от Вашите нужди.

За страхотно тяло...

Основните правила за грижа за лицето се прилагат и за почистване на тялото Ви: мийте се всеки ден, обърнете внимание на продуктите, които използвате и на температурата на водата. Да не е твърде гореща, това забавя кръвообращението.

Под душа ...

Използвайте няколко капки... от обичайния си препарат и гъба (може да се използва и сапун). Тези гъби имат големи "пори", те нежно масажират кожата и осигуряват естествен пилинг и дълбоко почистване.

За пилинга има също богат избор на аксесоари, изработени от естествени влакна: рами, луфа и четки с влакна от сезал са идеални, за да се стимулира кръвообращението. Пилинг-терапиите трябва да бъдат част от ежедневието Ви и да се извършват по няколко пъти на седмица. Фокусът на пилинга трябва да бъде върху лактите, коленете и бедрата. Кожата Ви ще бъде съживена и здрава, а Вие ще бъдете възнаградени с по-мека кожа.

Редовната ексфолиация предотвратява врастнали косми, целулит и локални мастни натрупвания на кожната тъкан.

След душа:

Забележително е и изкуството на сухата четка, една иновативна практика, която не само стимулира кръвообращението, но е и много полезна за обновяването на клетките, и подпомага лимфната система да се отстранят токсини в кожата и да се предотврати образуването на целулит. Сухото четкане дава на организма повече сила и енергия.

Ръцете и краката:

Ръцете ни са уникални инструменти в областта на комуникацията и функцията, и са постоянно изложени на дразнители и замърсители, които отслабват целостта на кожата и ноктите.

Как трябва да се грижите за тях?

Ноктите трябва да са първия етап на почистване всеки ден, особено ако имате дълги или изкуствени нокти. 90% от бактериите по ръцете са под нашите нокти, ежедневно третиране с четка за зъби и почистващо средство е много полезно. Редовното почистване помага за блестящи нокти и отстранява досадните кожички.

Същото важи и за краката ни, в продължение на месеци ние крием краката си и те не получават вниманието, което заслужават. Поддържането на здрави ходила означава поддържане на цялото ни тяло. Най-честите оплаквания на краката ни са: умора, болка, напукани пети, дебела и суха роговица. Това са проблеми, които се появяват при занемарена грижа.

Няколко трика, за да запазим ходилата си здрави:

Използването на пемза (чрез релаксираща баня за крака) може да помогне за предотвратяване на проблема с грозните напукани пети и мазоли. Половин час масаж на ходилата, след нанасяне на крем, може да облекчи умората и болката и стимулира кръвообращението. Всекидневната грижа е важна, дори за нашите ръце и крака.

Искате ли перфектна коса?

Дали къса, дълга, права или къдрава, косата е нашият най-добър аксесоар. Допълнителните грижи да запазим косата чиста и добре овладяна (с шампоани, балсами, маски, кремове и т.н.) е много важна. Както и правилните четки и гребени. Дървените аксесоари за коса имат редица предимства, защото:

 • Материалът е хипоалергенен и антистатичен
 • Заоблените зъбчета са изработени от дърво и не само стимулират кръвообращението на скалпа, но и спомагат за укрепване на косата като абсорбират излишния себум и замърсявания
 • Нежно масажират кожата и не разкъсват косата Ви

Пълен релакс

И накрая - за пълен релакс е хубаво да използвате дървен масажор в комбинация с масла за тяло или кремове. Дори и да е само за половин час на ден:

 • освобождава ендорфини
 • стяга кожата и мускулите
 • подобрява кръвообращението и активира лимфните възли за да се борят по-добре с токсините

След тренировка, бягане или фитнес, масажите насърчават отделянето на млечна киселина и други вредни компоненти от мускулите и ставите.

Комбинацията от естествени почистващи материали, аксесоари, масла и натурална козметика е най-добрата грижа, която можем да дадем на нашата кожа. Както и за щастливо и здраво тяло. Природата ни предлага прекрасни неща, ние просто трябва да се научим как да ги използваме.

С виртуалната прегръдка от Jos Wings & Things of Nature Green :)