Съвети за красиви крака през лятото

Съвети за красиви крака през лятото

Това, което често се пренебрегва през зимата, е грижата за краката. Причината за това е сравнително проста: в студените месеци краката са идеално увити в уютни топли вълнени чорапи или са в ботуши. Никой не вижда краката и затова често забравяме за тях. Но колкото по-топло става, толкова по-леки ще бъдат обувките - вместо ботушите, сандали или джапанки са на дневен ред. Нацепени нокти и мазоли не са добра гледка. Много хора се срамуват и не обуват леки обувки, а предпочитат да носят затворени маратонки и други подобни.

За да не стигнете до това, трябва да приведете краката си в добра форма и да се погрижите своевременно, така че през лятото отново да са красиви. Ето най-важните неща, които трябва да имате предвид. След дълга зима една пила за нокти и малко крем често не са достатъчни. Тогава грижата трябва да е по-всеобхватна:

  • Започва се с релаксираща вана за крака. Това не само създава спокойно настроение, но и подхранва краката. Най-добрият начин да направите това е да използвате хладка вода, в която добавяте подхранващи масла или екстракти от цветя. Като алтернатива, просто използвайте зехтин. Краката се накисват в него за около двадесет минути.
  • После се грижим за мазолите. Това са местата, където има особено силен натиск върху стъпалата, като допълнителна защита за тези зони. Най-лесният начин за премахване на излишната роговица е с пемза. Но тук трябва да бъдете внимателни: лесно можете да се нараните, защото не забелязвате колко вече сте премахнали поради омекотената от ваната кожа.
  • После е време да ексфолирате. Това премахва излишни кожни люспи. Вместо пилинг, можете да натъркате краката със сол за същия ефект.
  • Следва грижа за ноктите. Те се изрязват до желаната форма с помощта на ножичка за нокти или пила. Излишните кожички могат да бъдат премахнати или избутани назад. Това може да стане с помощта на дървена пръчка.
  • Дали ноктите да са лакирани или не, зависи изцяло от вас. Ако решите да ги лакирате, имате богат избор. Дали да използвате безцветен лак, ярки цветове или нещосредно? Ако изберете силни, ярки цветове, добра идея е безцветен горен слой, защото цветът ще трае по-дълго.
  • Когато лакът изсъхне, можете да нанесете голямо количество крем върху ходилата си в последна стъпка.

Ако следвате всички тези стъпки, можете да обуете любимите си сандали още на следващия ден.

Всички продукти за грижа за краката от Ecco Verde можете да намерите тук.