Urtekram - натурална козметика вече почти 50 години

Urtekram - натурална козметика вече почти 50 години

Тази седмица ще разгледаме по-отблизо датската марка Urtekram, която залага на устойчивост от почти половин век.

URTEKRAM: името казва всичко

URTEKRAM - URTE е датската дума за билки и следователно е стои за множеството растителни съставки, които се използват в продуктите. KRAM от своя страна посочва произхода на компанията като малък магазин за здравословни храни в Копенхаген, но също така означава „прегръдка“ на датски. За компанията това представлява любящата прегръдка на природата, но и прегръдката, която продуктите предлагат на всеки, който ги използва.

Топ натурална козметика от почти 50 години

Историята на успеха на URTEKRAM започва през 1972 г. През тази година в Копенхаген е основан т. нар. “Urtekræmmer”. Това бе един вид здравословен хранителен магазин, в който екологичната идея, включваща устойчивост, био и честна търговия, беше основен мотив. Тогава е било изключително иновативно, защото не много хора са се занимавали с тези неща.

Въпреки това, успехът скоро идва и потвърждава концепцията. Търсенето скоро става толкова голямо, че е необходимо собствено производство. През 1989 г. компанията се премества в датския Nodjütland, където URTEKRAM се намира и до днес.

В Скандинавия URTEKRAM вече е един от най-известните производители на подправки, храни и козметика. Днес около 140 служители произвеждат продукти за грижа за косата, кожата и зъбите на марката.

Натурална козметика от URTEKRAM

Козметиката и продуктите на Urtekram са с изключително високо качество. В допълнение, продуктите постоянно се доразработват, защото се смята, че био е правилният път.

Всички козметични продукти URTEKRAM са сертифицирани от Vegan-Society и следователно са гарантирано без животински съставки като пчелен восък. Освен това има един от най-строгите сертификати за органични продукти в козметичната индустрия, стандартът COSMOS ORGANIC от Ecocert. Този стандарт гарантира, че поне 98% от съставките са с естествен произход. URTEKRAM често надвишава този стандарт и дори в много продукти 100% от съставките имат естествен произход. Това гарантира лесна и безопасна разградимост на продуктите.

Разбира се, поради строгите, самоналожени указания, продуктите също са без

  • парабени
  • силикони
  • минерално масло
  • синтетични оцветители, аромати и консерванти

По време на производството URTEKRAM отдава голямо значение на вниманието към околната среда, хората и природата.

Устойчиви опаковки с биопластмаса

От известно време URTEKRAM предлага алтернатива на конвенционалните опаковки в допълнение към естествените, устойчиви съставки. Опаковката на 85% от асортимента сега се състои от растителни съставки.

Тя е от отпадък, който възниква при по-нататъшната преработка на захарна тръстика. Тези отпадни материали, които иначе повече не се използват, стават основа за растителна пластмаса чрез различни методи на обработка. Те могат да се рециклират (жълт контейнер).

Използването на тази растителна пластмаса защитава климата и околната среда, тъй като има обратен парников ефект, така да се каже. Всеки тон захарна тръстика абсорбира около два тона CO2 от атмосферата. Тъй като те също са отпадни продукти, които се преработват, няма влияние върху производството на храни. URTEKRAM работи усилено за промяна на опаковката на цялата гама.

Тук ще намерите нашата богата гама от продукти на URTEKRAM, които предлагаме в онлайн магазина Ecco Verde.