Натурална козметика за комбинирана кожа

Натурална козметика за комбинирана кожа

Тук ще прочетете за какво трябва да внимавате при козметичните продукти, ако имате комбинирана кожа.

Как да разберете дали имате комбинирана кожа?

Комбинираната кожа може да бъде разпозната по факта, че има различни зони. Комбинираната кожа има както мазни, така и сухи зони. Мазните зони по-скоро се концентрират в Т-зоната около носа, челото и брадичката, докато бузите са по-сухи.

Тъй като комбинираната кожа има различни изисквания в зависимост от зоната, намирането на продукт за грижа не винаги е лесно. В крайна сметка той трябва да балансира кожата, но не и да се „прекалява“. Ето кратки инструкции за различни продукти за грижа и за какво да внимавате при комбинирана кожа.

Почистване

Основният приоритет при продукта за почистване е да не твърде агресивен. Много агресивно почистващо средство би премахнало излишното омазняване от Т-зоната, но би раздразнило сериозно зоните на суха кожа.

Потърсете добър препарат за почистване, който докато премахва излишното омазняване, грим и мръсотия, все още е нежен. Това би било идеално за комбинирана кожа, тъй като зоните на суха кожа няма да са силно раздразнени.

Съществуват и почистващи продукти, които снабдяват кожата с влага (например с помощта на хиалуронова киселина). Ако страдате от изключително сухи места по кожата, това е продуктът, за който трябва да помислите.

Тоник за лице

Добрите тоници възстановяват pH-то на кожата. Те също така снабдяват кожата с влага и я правят по-гладка и по-равномерна.

Серум

Серумът е добър за много сухи зони на кожата, защото им осигурява интензивна влага.

Хидратиращ крем

За комбинирана кожа е важно да изберете овлажнител с лека консистенция, който рехидратира кожата със средна сила - т.е. не твърде силен. По принцип кожата винаги се нуждае от влага, дори и мазните кожни зони. Но не прекалявайте в началото. По-късно винаги можете да опитате различни продукти с различна степен на рехидратация. В допълнение, кремът трябва да предпазва кожата и от влиянието на околната среда.

За много суха кожа може да се използва допълнително и масло за лице.

Масло за лице

Тъй като основният компонент на маслото за лице е масло, то не е подходящо за мазни участъци на кожата. То обаче е идеално за сухите зони на лицето. Затова използвайте само там масло за лице и го масажирайте внимателно. Добре е, ако изберете масло с лека консистенция.

Заключение

Сега, когато знаете какво да търсите при комбинирана кожа, може би се чудите дали тези съвети всъщност ще ви помогнат. Отговорът е: възме би е така. Всеки човек е различен и затова всеки човек има своя собствена кожа със собствени изисквания. Това, което може да бъде от голяма полза за другите, може да има обратен ефект при вас. Опитайте, докато намерите подходящия продукт - и това ще е перфектният продукт за вашата кожа. Просто трябва да бъдете търпеливи, докато го откриете.