Iris Anti-Ageing Prebiotic от farfalla

Iris Anti-Ageing Prebiotic от farfalla

Натурална грижа за лицето след менопаузата

Като жена, грубо казано, вие преминавате през три фази на живота:

  • Първата фаза продължава от раждането до началото на пубертета.
  • Втората започва с първата менструация и завършва с последната менструация.
  • Следва третата фаза от живота - на зряла жена.

Тази последна фаза обаче често не се очаква толкова нетърпеливо, колкото втората. Обикновено се възприема само като загуба, когато представата за себе си като жена започне да се разклаща и всичко подлежи на промяна: ролята на майка, външния вид и може би и професионалната роля. Това е време на промяна, в което се дефинират нови цели и се преосмисля женствеността и се търси нов ритъм на живот.

Не само лесно, но и много изкушаващо е да се противодейства на намаляващата младост с прием на хормони, лифтинг или инжекции. За тези жени, които избират естествения начин, етеричните масла предлагат ефективна подкрепа: било то при промени в настроението, горещи вълни или променящ се тен.

Подобно на пеперуда, кожата ни претърпява метаморфоза на всеки 30 дни. Но с възрастта този процес се забавя и кожата става по -суха, тъй като нивото на естроген намалява, тя губи своята еластичност и се появяват бръчки. В допълнение, кожата става по-тънка и все по-податлива на пигментни петна. За щастие естествените козметични активни съставки могат да стимулират дейността на кожата и по този начин да облекчат признаците на стареене. Ето защо farfalla използва етерични масла и като дълбоко ефективни активни съставки в козметиката. Четири десетилетия опит в областта на ароматерапията са в основата на възможността да се използва активният принцип на избрани етерични масла за цикъла на регенерация на кожата. Скъпоценните етерични масла и студено пресованите органични растителни масла се комбинират с хидролати, богати на активни съставки, естествени козметични активни съставки като пребиотици и хиалуронова киселина, като по този начин се осигурява регенерация и стягане.

Кожната флора е защитната бариера за здравето на кожата

Повърхността на кожата е колонизирана от безброй бактерии и микроби - това е известно като кожна флора или микробиом. Те образуват симбиоза върху кожата и са от съществено значение за нейното здраве, предпазват от вредни микроби и влияния на околната среда, укрепват имунната система и кожната бариера и подобряват баланса на влага на кожата. Това също противодейства на стареенето на кожата.

Балансът на кожната флора се насърчава от естествената пребиотична козметика, като благоприятства условията на живот на полезните кожни бактерии и стимулира тяхната активност, като по този начин се гарантира желаният ефект против стареене. Това също така защитава кожната флора и я поддържа в баланс. В същото време процесът на пилинг се ускорява и по този начин осигурява по-сияен тен, като същевременно се насърчава стегнатостта на кожата.

Iris Anti-Aging Prebiotic Пребиотична грижа за лицето за зряла и много зряла кожа след менопаузата

Етеричното масло от ирис не само има омайващ аромат и интензивни почистващи свойства, но също така предлага ефективно действие против стареене. Има регенериращ, защитен за клетките ефект и забавя процеса на стареене на кожата. Като ключова съставка осигурява дълбоко ефективна регенерация на зрялата кожа, докато комплексът от естествени активни съставки с високоефективни пребиотици осигурява на кожата интензивна влага и забележимо подобрява структурата на кожата, поддържа зрялата кожна флора, поддържа нейната хидратация и стяга контурите на лицето.