5 стъпки за масаж за стягане на кожата на лицето

5 стъпки за масаж за стягане на кожата на лицето

Кремовете и серумите за лице вече са толкова добре разработени, че могат да направят чудеса. Но знаете ли, че можете да получите още по-голям ефект, ако използвате продуктите заедно с масаж на лицето?

За здрав, сияен тен не е важно само това какво, т.е. кои продукти използвате, но и как, т.е. как нанасяте продуктите. Ефектът от продуктите за грижа може да се увеличи с правилната технология. Тук на помощ идват масажите. Те засилват ефекта на продукта, като го карат да попие още по-дълбоко в кожата.

Има пет основни масажни движения, които имат положителен ефект върху кожата ни. Тези целенасочени „движения“ имат различни положителни ефекти, като например: активиране на акупресурни точки, засилване на лимфния дренаж или подобряване на притока на кръв към кожата.

Ето пет бързи масажни движения, които ще помогнат за стягане и енергизиране на кожата на лицето:

  • Първо нанесете необходимото количество серум или крем върху дланта си и след това разтрийте ръцете си, за да го разпределите добре.
  • Стъпка 1: Поставете пръстите си в центъра на брадичката си и ги придвижете към слепоочията с плъзгащо движение нагоре.
  • Стъпка 2: След това поставете пръстите си от всяка страна на устата си и ги плъзнете обратно към слепоочията си с движение нагоре.
  • Стъпка 3: Накрая поставете пръстите си отстрани на носа си и ги движете обратно към слепоочията си.
  • Повторете тези три стъпки пет до десет пъти.
  • Стъпка 4: След това поставете пръсти върху слепоочията и плъзнете нагоре към линията на косата, като повторите това движение пет до седем пъти.
  • Стъпка 5: Накрая поставете пръстите си върху моста на носа и ги плъзнете нагоре към челото. Повторете това движение също пет до седем пъти.

След масажа кожата ви ще изглежда по-стегната и розова на цвят. Това е така, защото кръвообращението се стимулира. Тези движения са перфектни, за да тонизират кожата ви.