Коя е подходящата грижа за кожата при носенето на маски

Коя е подходящата грижа за кожата при носенето на маски

Коя е подходящата грижа за кожата при носенето на маски

Досега само някои специалисти, медицински сестри или клиничен персонал са се сблъсквали с тази тема, но тъй като пандемията от Corona -вируса промени живота ни и ежедневието ни, промяна в рутинната грижа също ни засегна.
Маската за лице се превърна в наш постоянен спътник и заедно с това има и нови термини в ежедневието: „маскне“ е един от тях - съдържа думите маска и акне и всъщност обяснява всичко. Носенето на маска може да доведе до голям механичен стрес върху кожата. Тук са важни няколко фактора:

  • Колко време нося маската и от какъв материал е направена?
  • Какъв тип кожа имам?
  • Как да се грижа за кожата си в момента?

Факт е, че ние трябва да защитим себе си и своите ближни, като носим защита върху устата и носа. В зависимост от професионалната група зависи и това колко дълго се носи и от какъв материал е направена маската. Това е така, защото примесите могат много лесно да се облагодетелстват от влажния климат, който се създава под маската. Маската, изработена от памук или с памучна вътрешна подплата, е малко по-щадяща кожата, но за мнозина този въпрос дори не възниква - често трябва да се носи сертифицирана маска от материал с висок филтърен ефект - искаме или не. Това може да бъде голямо предизвикателство за чувствителни или проблемни типове кожа.

Триенето, причинено от маската, също може да натовари много кожата. Зоните, върху които приляга, като бузите, носа, брадичката, но също и устните, са особено стресирани.

Тогава какво да направим? Маската е от съществено значение в момента. И това е мястото, където грижата е важна, защото много неща могат да бъдат предотвратени със съответната - нова - рутинна грижа.

Почистване, но нежно!

Ежедневното почистване на лицето винаги е било централната тема за здрав вид, красива кожа, но сега става още по-важно. Нуждаете се от особено нежно, но ефективно почистване, за да премахнете замърсявания, грима и бактериите, но без да нарушавате защитната бариера. За чувствителна кожа препоръчваме гел за почистване Рози на TAUTROPFEN. Характеризира се със своя особено мек, безсулфатен почистващ ефект, който въпреки това е дълбоко ефективен. В същото време кожата се хидратира благодарение на алое вера. За нормална до суха кожа, от друга страна, се препоръчва Хиалуронов почистващ гел TAUTROPFEN, който е идеален за леко взискателна кожа и поддържа оптимално защитната бариера. Това е особено нежен начин да накарате кожата ви да се усеща свежа и чиста.

Грижа и грим - леки

За грижата след това се препоръчва доста по-лек продукт, който осигурява на кожата интензивна хидратация. Богатите, регенериращи кремове трябва да се отложат за нощта. Гримът също трябва да се подбира внимателно: За предпочитане е натуралната козметика, тъй като тя позволява на кожата да диша и по този начин не насърчава появата на „маскне“.

След маската е преди маската

Освен това може да бъде полезно редовното използване на почистващи маски за лице - за предпочитане такива, които обещават дълбоко почистване с глина или активен въглен и в същото време осигуряват на кожата интензивна хидратация.

Трябва да се спазва и правилна хигиена на ръцете! Лицето трябва да се докосва само с чисти ръце. Правилното боравене с маската също е важно:

  • Използвайте само чисти продукти
  • Перете маските за многократна употреба
  • Изхвърляйте продуктите за еднократна употреба след всяка употреба
  • Сменете маската най-късно след два часа
  • Винаги докосвайте маската за ластиците или връзките.

Тук сайта ни можете да намерите продуктите на TAUTROPFEN.