Съвети за красива кожа дори в напреднала възраст

Съвети за красива кожа дори в напреднала възраст

Красивият тен и здрава, еластична кожа без бръчки и в напреднала възраст не се постигат без усилия. Но ако се прави нещо по въпроса, шансовете да се постигне тази цел са добри.

Каква е тайната на красивата кожа? Е, на първо място генетичната предразположеност играе роля. Освен това, от значение е какво причинявате на кожата си или не. И тук могат да бъдат взети под внимание няколко неща в ежедневието, така че кожата да сияе дълго.

Цялостна грижа за кожата - особено за лицето

Много важна за красивата кожа е цялостна грижа за кожата.

Не си лягайте без да сте почистили лицето си. Кремове, грим, пот и т.н. запушват порите, кожата не може да диша. Образува се себум, бактерии се размножават, възникват проблеми с кожата. Но само вода не е достатъчна, тъй като тя не разтваря мазнините. Сапунът, от другата страна, изсушава кожата. Най-добре е да използвате специално пригоден за почистване на кожата продукт.

Маските са винаги добра идея. Специално пригодени за типа кожа, те осигуряват на кожата всичко, от което тя се нуждае. Ефектът е незабавно видим. Съставките проникват най-добре, ако порите са отворени от гореща пара. Преди маската може да се направи лек пилинг. Редовната ексфолиация (веднъж седмично) също помага за свиване на порите, за премахване на черни точки и за стимулиране на кръвообращението.

И накрая, кожата има нужда и от малък масаж. Просто преди да нанесете грима на лицето масажирайте три минути с подхранващ крем и с малки, кръгообразни движения. След това просто отстранете крема с хартиена кърпа.

Пийте много

Човешкото тяло е съставено предимно от вода. Пиенето на много течности помага на кожата да изглежда добре. Ако пиете твърде малко, възникват бръчици от сухота. Най-добрият старт на деня е чаша вода с лимонов сок. Това стимулира метаболизма.

Защита срещу UV-лъчи

Ултравиолетовото лъчение от слънцето състарява кожата. В най-лошия случай то може да доведе до рак на кожата. Ето защо, добрата слънцезащита е златна в борбата против бръчки и рак. Най-подходящи са дневни кремове или грим с UV-защита.

Правилно хранене

Яжте много пресни плодове и зеленчуци. Витамин А стимулира деленето на клетките и спомага за образуването на еластични влакна. Моркови, броколи, спанак и тиква предотвратяват суха кожа. Стягащите свойства на витамини С и Е са от полза за кожата, особено за съединителната тъкан.

Детоксикация и придържане към нея

Никотинът и други вредни вещества в дима правят кожата изключително състарена. Кръвоносните съдове се свиват, притокът на кръв е затруднен и кожата изглежда сивкава и бледа. Пушачите не без причина изглеждат по-възрастни. Едно момиче, започнло да пуши на 15 години, на 20 има кожата на 25-годишна, на 25 - на 35-годишна и на 30 години кожата изглежда като на 45-годишна. Процеса на стареене се ускорява все повече и повече. На 50 години кожата е крайно увредена.

И твърде много алкохол не е добра идея, защото той  обезводнява организма. Така кожата се изсушава, което се отразява на способността й да се самоизгражда и това води до появата на бръчки, причинени от сухота.

Сън и добро настроение

Сънят поддържа младежки вид, защото тогава се извършва регенерацията на клетките. Редовен сън помага при поддържането на кожата млада за по-дълго. Нощни кремове осигуряват допълнителна подкрепа със съединения от аминокиселини, гинко, тигрова трева и пшеничен протеин. Тези кремове трябва да се нанасят и върху деколтето и шията.

Душевното състояние се отразява на кожата. Релаксирайте редовно и се грижете за себе си.