MATARRANIA Висококачествена био козметика от зехтин

Луксозна грижа с изискани съставки и привлекателни, устойчиви опаковки

Испанската козметична марка MATARRANIA е устойчива, луксозна козметика, базирана на студено пресован био зехтин от първо пресоване. Седалището на фирмата се намира в Теруел, в провинция Арагон. Марката използва само биологично сертифицирани съставки и носи сертификат за биологично земеделие на Soil Association.

MATARRANIA знае как да използва автентичността в селските райони, като използва традиционни рецепти за производството на нежна, ефективна и напълно естествена козметика. Формулите са изцяло безводни, имат луксозни текстури с естествени средиземноморски аромати. MATARRANIA е повече от една марка, а по-скоро е устойчив и съгласуван проект, който се придържа към своята философия: опазване на околната среда, подпомагане на местната икономика и естествена козметика без добавки или химически процеси.

Философията на MATARRANIA:

  • Красотата е наследството на всички и тази красота се предава чрез здраве, щастие и лично уважение.
  • Козметичните продукти трябва да са добре поносими от кожата и да се правят от растителни и екологични съставки.
  • Местните ресурси са предпочитани.
  • Подкрепа за социалната икономика, селското стопанство и традиционното животновъдство в непосредствения регион и ценностите, които са твърдо вкоренени там.
  • Разработване на опростена, честна и ефективна козметика
  • 100% от суровините идват от биологично земеделие и са съответно сертифицирани.
  • 0,7% от годишните приходи се даряват на местни проекти, свързани с устойчивото развитие.

Продуктите на MATARRANIA не съдържат вода - основната съставка е висококачествен биологичен зехтин - това се дължи на близостта до производството на зехтин. Но и други растителни масла като бадемово, слънчогледово или масло от лешници също се използват при производството на козметиката. Всички масла се характеризират с високо качество и студено пресоване. В допълнение, продуктите са обогатени и с растителни екстракти: в региона има голямо и добре запазено разнообразие от диви ароматни и лечебни растения, както и дълбоко вкоренени и популярни познания за тяхното използване.

Защо зехтин?

В продължение на хилядолетия зехтинът се използва с много добри резултати в района на Средиземно море за грижа за кожата. Народната традиция за използване на маслиновото масло, както и много съвременни изследвания, гарантират използването на маслото в грижата за кожата, но особено на чувствителните и стресирани типове кожа. Наред с други неща, поради следните характеристики:

  • Той е мощен антиоксидант, съдържащ високи нива на витамин Е и полифеноли.
  • Той има укрепващ ефект върху епидермиса и повишава еластичността му благодарение на есенциалните мастни киселини, които съдържа.
  • Зехтинът не омазнява и е не-комедогенен - той не стеснява порите и не ги блокира.

Опаковката на продуктите MATARRANIA се прави с 30% рециклирано стъкло. Използването на пластмаси е сведено до минимум - от тях се състоят само помощните средства за капене на маслата и помпите на серумите. Външната опаковка се състои от рециклиран картон.

Категории:

MATARRANIA: 31 продукта

Филтри

Всички цени са с ДДС.