Почистване на лицето: правите ли тези грешки?

Почистване на лицето: правите ли тези грешки?

Вероятно понякога не сме почиствали лицето си правилно, изплаквали сме го набързо под душа, или сме си лягали с грим, макар да знаем за ползите от правилното почистване.

Но ако отделим време да почистим добре лицето си, възниква въпросът: правилно ли го правим? Ето пет от най-често срещаните грешки при почистването на лицето.

Бързането е грешка

Дори ако сме уморени след тежък ден, не трябва да бързате при почистването на кожата. Не трябва веднага да се поддаваме на желанието да скочим в леглото, а да почистим лицето правилно. Кожата ни ще ни се отблагодари по-късно.

Защо да не масажираме лицето си за няколко секунди по време на почистването? Това помага да се намали стреса от деня и ще спим по-добре.

Водата е твърде гореща

Ако мием лицето си с гореща вода, капилярите на кожата могат да бъдат повредени и естествените масла да бъдат измити, което прави кожата ни податлива на зачервяване и сухота.

Най-добре е да използваме хладка вода. Можем също да намокрим кърпа, да я изстискаме и леко да я натиснем върху лицето си за няколко секунди. Това помага да се разтвори гримът и мръсотията, преди да се премахне напълно с почистващо средство.

Не ползваме правилното почистващо средство

Всеки човек е различен, както и кожата. Агресивните съставки, както се срещат в много почистващи препарати, могат да бъдат отговорни за цяла гама от кожни проблеми.

Да се чувствате "супер чисти" след почистването е знак, че защитните масла на кожата са отмити със сулфати или изсушаващ алкохол.

В този случай е важно и правилно да се премине към по-мек почистващ препарат за лице.

Агресивни ексфолианти

Пилингът е добър за кожата - ако не се прави твърде често или с прекалено агресивни продукти за пилинг. След това кожата се раздразнява, или дори може да се увреди. Така че трябва да се избягват 2-в-1 продукти с пилинг ефект за ежедневно почистване.

Веднъж или два пъти седмично ексфолирането е полезно за кожата, но не и по-често.

Твърде много продукти

Обмисляте ли за двойно почистване? Не е добра идея. Не се изкушавайте да използвате твърде много продукти за почистване на лицето.

Конвенционалните почистващи средства на пяна и дегримьори често съдържат сулфати, алкохоли и синтетични аромати, които дразнят кожата и водят до усещане за стегнатост - после и дори и едно нежно почистващо средство вече няма да помогне.

Най-добре е да използвате за повторно почистване по-малко количество от своя почистващ гел за лице. Можете също да използвате кокосово масло, за да премахнете грима от очите преди почистване.

Кликнете тук за нашите продукти за почистване на лицето.