MICARAA Веганска натурална козметика

Цялата продуктова гама на немската марка

MICARAA е млада марка от Горна Бавария, която съчетава наурална козметика и грижа - устойчива, модерна и местна. MICARAA разчита на 100% на веганските съставки и комбинира висококачествени масла и модерни съставки в съвременна натурална козметика. Процедурите за грижа трябва да релаксират и да дадат мигове на спокойствие, докато характерният аромат на MICARAA глези и отпуска.

MICARAA: 17 продукта

Филтри

Всички цени са с ДДС.

Основана първоначално като ACARAA, марката става MICARAA през есента на 2020 г. Това още повече фокусира връзката между вниманието (MIndfulness) и грижите (CARe). По този начин новата марка включва мощния алианс в внимание и натурална козметика и отразява визията на производителя да даде на силните жени момент на спокойствие и внимание в ежедневието чрез продуктите си за грижа.

За MICARAA вниманието означава съзнателното и неосъждащото възприемане на настоящия момент. Със своите продукти марката предлага физическо благополучие, психическо съживяване и умствена релаксация за силни жени, които са изложени на голяма отговорност и стрес. От друга страна, за MICARAA е важнен и отговорен подход към околната среда, природата и околната среда. Марката разчита на чисто вегански съставки и не използва никакви критични вещества, като парабени, парафини, силикони и минерални масла. Така чистата марка съчетава висококачествени масла и иновативни активни съставки в съвременна натурална козметика. Отличителният аромат на лимон и портокал съживява и освежава сетивата по време на употреба, докато естествените етерични масла имат релаксиращ ефект и помагат за облекчаване на напрежението.

Устойчивостта е много важна за MICARAA и от самото начало те разчитат на рециклируеми бутилки от кехлибар и стъклени буркани. Непрозрачните съдове също гарантират дълъг срок на годност на ценните съставки и гарантират, че никаква микропластика не попада в козметиката - и по този начин до кожата и околната среда.
Емисиите на CO2, генерирани от производството на стъклени контейнери, биват компенсирани от MICARAA чрез инвестиране в проекти за залесяване в тропическите гори на Амазонка. В допълнение, за външната опаковка се използват опаковки, неутрални за климата, с които се поддържат различни проекти за опазване на околната среда. Накратко, не се използва пластмаса, когато е възможно.

MICARAA се развива и произвежда както местно, така и климатично неутрално. Заедно с тропическата фондация Oro Verde, MICARAA предприе кампания за залесяване на тропическите гори в района на Амазонка.

Продуктите на MICARAA са:

  • 100% веган: сертифицирани от Vegan Society
  • Чисто натурална козметика
  • Произведени в Германия
  • Бутилирани в устойчива и неутрална за климата опаковка от кафяво стъкло
  • Без пластмаса, когато е възможно
  • Без парабени, парафини, сулфати, минерални масла и синтетични консерванти