Color-Correcting - Цветово коригиране на тоновете на лицето

Color-Correcting - Цветово коригиране на тоновете на лицето

Няма хора с безупречна кожа и перфектен тен. Малки несъвършенства, пъпчиции, тъмни кръгове и други - не би ли било прекрасно, ако можехме да направим така, че тези малки несъвършенства просто да изчезнат?

Добрата новина е, че това наистина е възможно с един малък трик - с метода Цветово коригиране - Color-Correcting. Това е техника за гримиране въз основа на принципите на науката за цветовете. Идеята е проста: допълващи се цветове, т.е. тези, които стоят един срещу друг върху цветната палитра, се неутрализират взаимно, когато бъдат комбинирани. Така червено неутрализира зелено, жълто неутрализира синьо.

Даден цвят се балансира чрез допълващия си се цвят с техниката Color-Correcting. Така зачервяванията, сивкава кожа, тъмните кръгове и много други, могат да бъдат неутрализирани префектно.

Метод на приложение

Цветово коригиране - Color-Correcting винаги се нанася след дневния крем. Най-важното е контурите между всички цветове перфектно да се разнесат. В крайна сметка, целта е цветните нюанси да се слеят с кожата. Те не трябва да бъдат видими като отделни цветове. Ето защо, грубите линии трябва да се избягват. Това също означава, че кремообразни текстури първо се нанасят с четка или апликатор и след това се ранасят добре с гъба. След кратко време на действие, както обикновено се нанася основата или фон дьо тена.

Четири основни тона

За Цветово коригиране Color-Correcting се използват четирите цвята: зелено, жълто, лилаво и прасковено. Това са основните тонове; не е нужно повече. Нека да разгледаме четирите цвята малко по-подробно:

Зелено

е допълващият цвят на червеното, така зеленикавият коректор се използва най-добре при зачервявания, малки пъпчици, венички. Ако зачервената област е по-голяма, е по-добре да се ползва зелен праймер, вместо коректор.

Жълто

неутрализира синьо и виолетово. По този начин най-добре се прикриват тъмните кръгове и сивкава кожа. Важно е да се нанася допълващият цвят само по действително по-тъмните области. При като цяло по-синкав оттенък на кожата се препоръчва основа с жълт оттенък. За много светла кожа се препоръчва светло жълт тон, а при по-тъмна кожа се препоръчва основа с по-голям дял оранжево.

Лилаво

помага при пигментни петна и сенки под очите. Този цвят е идеален, за да накара уморената, жълтеникава кожа отново да сияе. Ако човек е стресиран или в лошо здравословно състояние, лилаво като основа под грима прави малко чудо за тена.

Прасковено

действа, както и цвят розé, като освежаваща терапия за уморена кожа. Тези цветове карат и очите да сияят при светла кожа. Също така, пигментни петна, синкави или зеленикави петна могат да бъдат коригирани с тези два цвята.

Различни типове грим

Разбира се, тези цветове се предлагат под различни форми. Такива са, напр.:

  • цветни коректори
  • цветни палитри
  • Компактни пудри (които често комбинират няколко допълващи се цветове)
  • кремообразни продукти
  • ...

Който и продукт да изберете, важното е да се нанася целенасочено по проблемните зони, само така може да се постигне неутрализиращият ефект. Например, кремообразните продукти имат висока покривност. Те са чудесни за точно коригиране на малки недостатъци. За мащабни корекции най-подходящ ще е един комбиниран продукт.