Натурална козметика от справедлива търговия akamuti

Естествена грижа за лице, тяло, коса и за ароматерапия

Бъдете сами промяната, която искате да видите в света! Добре дошли в свят на 100% естествена, органична и етична козметика от akamuti!

Пазаруване по категория:

akamuti: 124 продукта

Филтри

Всички цени са с ДДС.

Името на тази малка семейна компания от Уелс, akamuti, е от африкански произход и означава нещо като „малко дърво“ и „малко лекарство“. По отношение на съдържанието и двете са синоним на това, което определя нейните козметични продукти: използвване на лечебната сила на природата за хората, като в същото време се поема отговорност за нейната защита и съхранение.

В производството се отдава голямо значение на внимателната ръчна изработка. Всеки продукт е ръчно изработен и опакован от индивидуално съчетани съставки, като се използват 100% натурални съставки без добавки.

akamuti напълно отрича експериментите с животни и разбира се следи и произхода на суровините за екологичност и опазване на видовете. Използва се, например, само устойчиво добито палмово масло, така че да не се стигне - както при традиционния добив много често - до обезлесяването на цели гори и по този начин унищожаването на местообитанието на много животни.

Проследимият произход на суровините - арганово масло от Мароко, зехтин от Палестина или масло от шеа от Гана - са също толкова важни, колкото и справедливите условия на труд за хората, участващи в производството. akamuti цени стойността на висококачествената изработка и затова подкрепя малкия бизнес.

Насърчават се регионалните производители, запазват се ресурсите и се подобряват условията на живот за хора и животни.

Всички продукти са:

  • без консерванти
  • 100% от натурални ресурси
  • опаковани в рециклируеми материали
  • произведени без експерименти с животни
  • от справедлива търговия и производство