10 причини за употребата на менструална чашка

10 причини за употребата на менструална чашка

Преминаването към нов продукт, особено в сектора на хигиената, често може да бъде смущаващо - понякога просто е нужно известно убеждаване. Предлагаме 10 добри причини да забравите за превръзките и тампоните и защо е добре да преминете към менструалната чашка:

1. Те са удобни

Като свикнете с употребата, никога вече няма да искате да се върнете към други методи. Менструалната чашка се адаптира идеално към тялото благодарение на мекия материал, пасва плътно и остава на мястото си. Разбира се, преминаването от традиционната хигиена по време на цикъла към менструалните чашки е странно, но нека си помислим: как се чувствахме, когато за пръв път държахме тампон в ръцете си?

2. Предпазва вагиналната флора

Тампоните често съдържат химикали като лепило, парфюми или дори избелващи средства. Резултатът: раздразнения, сухота, дори алергии. Освен това се абсорбира не само кръвта, но и естествените и важни вагинални секрети.

Не искаме да причиняваме това на нашата вагина. Менструалните чашки са изработени от 100% медицински силикон, който е абсолютно безвреден за тялото ни материал. Кръвта се събира, околната среда остава непроменена и се поддържа естественото рН.

3. Без следи от протичане

Всички вече сме го преживявали. Когато тампонът се напълни, той спира да абсорбира и излишната течност се излива по дрехите. Това не е така при менструалната чашка: правилно поставена и разгъната менструална чашка няма да изтече поради засмукването, създадено по време на поставянето. Ако все пак се появи изтичане, чашката не се е разгънала правилно или размерът трябва да се напасне. При многократно тестване, обаче, веднага се забелязва разликата.

4. Щади околната среда

Изчислихме го: една жена ползва средно в живота си до 11 000 продукта за еднократна употреба под формата на превръзки и тампони. Това е много само за един човек. Менструалната чашка е издръжлива до 10 години. По този начин можете също да допринесете значително за защитата на околната среда.

5. Спестявате

Е, не само околната среда е щастлива, но и Вашето протмоне. Вече отпада месечното пазаруване на продукти за хигиена. Менструалната чашка си струва в истинския смисъл на думата. Както вече споменахме, менструалната чаша може да се използва до 10 години, ако се използва правилно.

6. Менструалната чашка поема течността от 3 супер тампона

Точно така, с менструалната чашка може да се поеме много повече течност, отколкото с тампон. В резултат на това продължителното носене е безопасно до 12 часа.

7. Перфектният спътник при пътуване

Особено когато пътувате, менструалната чашка е идеална, ако не можете да намерите близка тоалетна. С менструалната чашка пътувате безгрижно.

8. Спорт? Разбира се!

Плуване, фитнес, йога, конна езда или джогинг - с менструалната чашка са възможни всички видове спорт или движение. Поради вакуума менструалната чашка се закрепва стабилно. За разлика от при тампоните, и бактериите не биват абсорбирани.

9. Дори през нощта имате заслужена почивка

Подобно като при спорта, можете да си легнете да спите без притеснения. Няма изместване на превръзки, няма протекли тампони.

10. Вижда ли се нещо?

Не. Забравени са дните на показваща се връзчица на тампон на плажа. Менструалната чашка е в тялото и по този начин остава невидима.

Е? Вече убедихте ли се? Ако искате да тествате менструалната чашка - просто кликнете тук!