Ежедневна грижа за тийнейджърската кожа с Essentiq

Ежедневна грижа за тийнейджърската кожа с Essentiq

Главният изпълнителен директор на марката Essentiq има двама тийнейджъри у дома си (единадесет и четиринадесет годинши). Както повечето тийнейджъри, те също се борят с пъпките и черни точки. Ето защо Essentiq започна да се занимава с подходяща и редовна терапия на тийнейджърската кожа. Стигна се до заключението, че най-важната стъпка за превенция на пъпките е подходящото и редовно почистване. Но точно това е и основното, което тийнейджърите често не правят както трябва.

Тийнейджърите трябва да измиват лицата си ВСЯКА ВЕЧЕР с почистващ гел. Още по-добре ще е два пъти на ден - сутрин и вечер. Може да правят това, докато са под душа.

Когато се появят подкожни пъпки, трябва да се използва пилинг за лицето (може дори да се използва веднъж или два пъти седмично). Въпреки това, пилингът не трябва да се използва върху лицевите зони, където кожата е тънка (както обикновено е при бузите).

Essentiq вече разработи флуид за мазна кожа, особено за тийнейджъри, но и за хора с мазна кожа: Rose Myrtle & Bergamot. Този флуид се базира на вода, комбинирана с гел от алое вера и полизахариди. Този състав прави течността изключително лека, което я прави чудесно проникваща в кожата (което е точно това, от което се нуждае мазната кожа). Основните съставки са розовата мирта, сау палмето и плодови екстракти от хвойна и масло от бергамот. Всички те помагат за изчистване на порите и по този начин намаляват производството на себум, причина за кожните проблеми, и се подобряват фидратацията и блясъка на кожата. Освен това флуидът е обогатен с био-ферментирала хиалуронова киселина, екстракт от ксимена, глицерин, алантоин, пантенол и бизаболол.

През зимата и при студено време дори мазната кожа може да се нуждае от оклузивни масла за защита. В тези случаи Essentiq препоръчва използването на KIDS крем за лице Алое вера и ванилия. Питате се защо? Защото този крем съдържа леки и бързо абсорбиращи се масла, но не прави кожата много мазна. Въпреки това, ако тийнейджърите имат тънка кожа по бузите си, Essentiq препоръчва крем за лице за суха кожа през зимата: Imortelle & Babassu.

Накратко, нека тийнейджърите използват почистващ гел за лице Green Lemon & May Chang, пилинг за лице Olive & Rosehip, както и флуида за мазна кожа Rose Myrtle & Bergamot. Този вид почистване трябва да се използва ежедневно, когато се появят първите пъпки. Не трябва да се позволява на кожата да развие проблемни възпалителни зони.