Натурални продукти за коса от Maternatura

Натурални продукти за коса от Maternatura

Грижа за косата, специално пригодена за твоя тип коса

Важно е да имаме красива, лъскава и сияйна коса, но по-важно е здравият скалп. Точно както земята снабдява растенията с хранителни вещества, така и скалпа подхранва косата ни и я прави красива - когато е здрава. А красивата коса е мечтата на всички.

Maternatura знае това добре и е първата марка, специализирана в продукти за коса, която може да гарантира същия копринен ефект като силиконовите продукти, но без силикони, с напълно натурални съставки.

За тази цел се използва най-голямата и специализирана лаборатория за натурална козметика в Европа. С тридесетгодишен опит, ние споделяме любовта към природата с всички наши клиенти. Maternatura предлага сертифицирана биологична козметика, създадена специално за косата, придавайки ѝ същия ефект като традиционните силиконови продукти за грижа за косата. Този изключителен ефект се постига чрез използване само на висококачествени, натурални съставки, сертифицирани органични продукти съгласно AIAB и VEGAN OK. В момента в Maternatura са разработени единадесет органични процедури за грижа за красотата, адаптирани към специфични типове коса, и още много са в разработка.

Кои са био процедурите за красота на Maternatura?

Това са специфични ритуали за грижа, които са адаптирани към съответния тип коса, така че оптимално да подчартаят красотата на косата. Тези ритуали се състоят от четири стъпки, които отчитат различните нужди на скалпа и косата на всеки един от нас и по този начин гарантират оптимален резултат. Четирите стъпки са:

Стъпка 1: Измиването - основата за индивидаулната терапия

От съществено значение е да премахнете от кожата и косата си себум, пот, смог и от преди това използваните стайлинг продукти. В същото време е важно да не се променя баланса на кожата чрез неподходящи процедури и да се избере шампоан, който възстановява функциите на скалпа.

Стъпка 2: Терапия за кожата

Скалпът, който е в баланс, е в основата на красива, здрава и лъскава коса. Съществува ясна връзка между състоянието на кожата и състоянието на косата. Ако кожата не е достатъчно хидратирана, косата може да стане крехка. Мазната и суха коса, или пърхот, обикновено са проблеми, свързани с дефицит на хранителени вещества за скалпа. Ето защо е особено важно да се обърне внимание на кожата. Флоралните лосиони Floral Water Lotions се борят с проблема и могат да бъдат обогатени с ценни и функционални етерични масла според всички принципи на ароматерапията.

Стъпка 3: Терапия за косата

Тази стъпка е важна при дълга коса. Маски, балсами и терапии за косата подобряват структурата на всяка коса, защитават и укрепват косъма, подобряват блясъка.

Стъпка 4: Оформяне на косата

Последната стъпка е да оформите косата. Има специфични продукти, в зависимост от това дали сте с къдрици или права коса, с къса или дълга коса.

Както вече споменахме, има единадесет процедури за красота. Тези процедури са съобразени със специфични проблеми и специфични нужди на кожата и косата, за да посрещнат всяка нужда.

За суха кожа и коса: регенерираща терапия за суха, груба и матова кожа и коса, която се нуждае от влага, блясък и мекота.

За стъпка 1: Шампоан с лайка

За стъпка 2: Регенериращ лосион с лавандула

За стъпка 3: Маска за коса със слънчогледово масло

За мазна кожа и мазна коса: нормализираща терапия за тези, които имат гъста, тежка коса, която бързо се омазнява.

За стъпка 1: Шампоан с лавдан

За стъпка 2: Нормализиращ лосион с розмарин

За стъпка 3: Подхранващ флуид с минзухар Krokus

За чувствителна кожа: балансираща терапия за тези, които имат чувствителна кожа, особено тези с проблеми като сърбеж и парене.

За стъпка 1: Лек шампоан с метличина

За стъпка 2: Лосион с портокалов цвят

За безсилна коса: стимулираща терапия за всеки, чиято коса не расте добре и е рядка.

За стъпка 1: Стимулиращ шампоан с иланг иланг

За стъпка 2: Стимулиращ лосион за коса с маслинови листа

За фина коса: терапия за обем за хора с фина и слаба коса.

За стъпка 1: Шампоан за обем с магнолия

За стъпка 2: Възстановяващ лосион с роза

За стъпка 3: Балсам за обем с хелитрит

За боядисана коса: антиоксидантна терапия за боядисана, изрусена или химически третирана коса.

За стъпка 1: Шампоан с пореч

За стъпка 3: Балсам за коса с божур

За къдрава коса: Анти фриз терапия за къдрици, изтощена и винаги бухнали коси.

За стъпка 1: Шампоан с невен

За стъпка 3: Ревитализираща маска за коса с пасифлора

За стъпка 4: Анти фриз флуид за блясък с хвощ

За права коса: изглаждаща терапия, за да се сложи край на употребата на преси. Идеално за естествено гладка или вълниста и къдрава коса.

За стъпка 1: Шампоан с водна лилия

За стъпка 2: Балсам за коса с цветове от джинджифил

За стъпка 3: Двуфазен флуид с цветове от кактусова смокиня

За нормална коса: терапия за вече здрава, лъскава коса.

За стъпка 1: Шампоан с хибискус

За стъпка 3: Балсам с хибискус

За бебешка коса: терапия за грижи и хигиена за децата.

За стъпка 0: BABY Успокояващо масло за тяло с овес (стъпка 0 в този случай е терапия на кожата преди да използвате шампоан.)

За стъпка 1: Бебешки шампоан BABY Mildes Shampoo & Bad с ленени цветове

За стъпка 2: Успокояващ лосион с лайка

За бради и мъжка коса: целенасочена терапия за грижа и хигиена за мъжете.

За стъпка 1: TOP MAN 2in1 Ободряващ душ гел и шампоан с баобаб

За стъпка 3: TOP MAN балсам за коса и за брада с лавър

Био процедурите за красота на Maternatura са, както виждате, изключително многострани и следователно се адаптират към всяка нужда. Можете също така да комбинирате собствена терапия за красота:

Представете си, че имате мазен скалп и боядисана коса. В този случай просто комбинирайте стъпки 1 и 2 за мазна коса със стъпка 3 за боядисана коса. За оформяне в стъпка 4 просто изберете правилния продукт за визията, която си представяте.

Всички продукти за грижа за косата Maternatura могат да бъдат намерени тук .