Karbonoir - От кокосови орехи до активен въглен

Karbonoir - От кокосови орехи до активен въглен

Независимо дали става въпрос за технологии, селско стопанство, пречистване на води или медицина, активният въглен е предпочитан в много области на приложение от хиляди години, тъй като притежава особено важно свойство: абсорбция. Тази специална характеристика може да се използва и в козметиката и марката Karbonoir го доказва.

Активният въглен има абсорбираща способност в най-различни области. В медицината например тя винаги се е използвала в стомашно-чревния тракт при храносмилателни проблеми, тъй като детоксикира и освобождава организма от вредни вещества. Дори в козметиката се използват предимствата на порестата природа на активния въглен, тъй като той е идеален за почистване на тялото, зъбите и борба с черните точки. Себумът, замърсяванията на околната среда, бактериите и др. се отстраняват нежно, а кожата и зъбите са защитени.

От какво се състои активния въглен?

Черният прах може да бъде получен от различни растителни или минерални вещества, включително дървесина, торф или, както при Karbonoir, от кокосови орехи. По-точно, от черупката на кокосовия орех се извлича 100% натурално и напълно без добавки и консерванти, което го прави идеалната съставка в козметиката.

Black is beautiful

Karbonoir се посвещава на активния въглен и избира подходящо име за марката: "carbon" - думата за активен въглен, и "noir" - френската дума за черен цвят.

Преди няколко години марката пусна на пазара два продукта за борба с оцветяването на зъбите, петната, черните точки и акнето:

Гамата от продукти на Karbonoir за грижа на оцветени зъби непрекъснато се разширява, но словенската марка предлага сега допълнителни продукти:

Серум против стареене:
Противодейства на бръчките и фините линии и придава свеж вид на лицето. Той подхранва и овлажнява кожата.

Черна маска с активен въглен:
има регулиращ себума, подхранващ и възстановяващ ефект. Същевременно той осигурява нежен пилинг, който пречиства порите и намалява лъщенето на кожата.

Подхранващ мехлем с активен въглен:
интензивно подхранващо лечение за млади и стари: предпазва от вредните влияния на околната среда като студ, вятър и сухота.

Паста за зъби с активен въглен:
бактериите и замърсяванията се отстраняват. Помага за предотвратяване на образуването на зъбен камък и избелва зъбите по естествен начин.

Натиснете тук, за да откриете всички продукти на марката Karbonoir!