Естествени гъби: натурална грижа за кожата

Естествени гъби: натурална грижа за кожата

Истинските естествени гъби от океаните предлагат някои предимства за разлика от пластмасовите гъби. Но какво всъщност е естествена гъба?

Отгледани в морето

Естествените гъби са направени от еластичните и абсорбиращи скелети от различни морски животни, например Spongia officinalis. Тези естествени гъби са известни от древни времена.

Повечето гъби от този вид са много подобни на коралите. След като са били засегнати от болести в моретата през 40-те и 50-те години, те са се възстановили вече напълно. Гъбите се развъждат на около 40 метра дълбочина. Можете да ги използвате без гузна съвест, защото те растат наново и запасите са осигурени. За разлика от пластмасовите гъби, естествените гъби не са допълнителна тежест за околната среда, те са напълно натурални и следователно естествено биоразградими.

Различно качество

Има различни видове гъби. Най-добрите гъби за къпане идват от Средиземноморието, въпреки че са малко по-скъпи. Добро качество се среща и при гъбите от Южния Пасифик и Карибите. (Забележка: естествените гъби с по-ниско качество са трошливи.)

Свойства за грижа за кожата

Когато за първи път вземете естествена гъба, първо ще се очудите на нейната твърдост. И е вярно: естествените гъби са по-твърди от тези, направени от петролни продукти. Независимо от това - или може би заради това - тези гъби имат и свойства за грижа за кожата. По този начин те осигуряват естествен пилинг ефект, при който мъртвите или кератинизирани кожни частици се отстраняват внимателно. При редовна употреба текстурата на кожата се усъвършенства и кожата става по-мека и нежна. Освен това се стимулира кръвообращението, което може да има стягащ ефект.

Естествените гъби могат да се прилагат и върху лицето. Въпреки това, трябва да бъдете внимателни. Ако кожата на лицето е зачервена или възпалена, не използвайте гъбата.

Какво да направите, ако гъбата стане ронлива?

Естествените гъби са чисто натурален продукт. Ето защо с времето се променят, стават сиви и ронливи. Но има решение. Просто поставете такава гъба в саламура (125 г сол на литър вода) за 24 часа. Тъй като естествените гъби идват от морето, солената вода е полезна за гъбата, тя се чувства добре в нея. След това изплакнете старателно. За да може гъбата да получи обратно първоначалния си жълт цвят, след това може да се постави в разтвор с оцет (4 супени лъжици оцет на литър вода). Внимание: не трябва да се прави прекалено често, защото в противен случай киселините в оцета могат да атакуват и разрушат гъбата. Не забравяйте да изплакнете гъбата старателно след къпане. Това е единственият начин да махнете остатъците от гъбата. След това я оставяте да изсъхне напълно. (Това е важно и при ежедневна употреба.) Ако гъбата е постоянно мокра, бактериите могат да се натрупат и да се размножат в нея.)

Никога не поставяйте гъбата в микровълновата печка за почистването. Има опасност тя да се запали. По-добре е да я перете на максимална температура от 30 градуса в пералнята.

Тук ще намерите нашата селекция от естествени гъби за баня от различни международни топ марки.