Имам ли нужда от крем за околоочен контур?

Имам ли нужда от крем за околоочен контур?

Кремовете за околоочен контур често не са евтини и затова мнозина се чудят дали такъв крем наистина е необходим. В крайна сметка има и много дневни кремове и други, които са специално създадени за нуждите на лицето. На първо място искаме да отбележим, кремът за околоочен контур не е задължителен, а добра идея. Нека разгледаме по-подробно темата.

Неoспоримите факти

Кожата, която заобикаля зоната на очите, е изключително тънка и не съдържа мастни жлези, поради което не може сама да произвежда мазнини. Това означава, че тази зона е много податлива на сухота и фини линии. Използването на крем за околоочен контур, който е богат на подхранващи и противовъзпалителни съставки като есенциални мастни киселини или ехий, може да спомогне за поддържането на тази чувствителна зона на кожата и да ѝ осигури нужната влага. Това предотвратява и появата на фини линии или малки бръчици.

Деликатен баланс

Ако някога сте имали сърбящи, парещи или сълзящи очи, тогава също знаете колко чувствителни могат да бъдат очите ни. Така че, ако изберете крем за околоочен контур, е много важно да изберете такъв, който не съдържа дразнещи съставки като алкохол или изкуствени аромати.

Как да нанасяме околоочния крем

За най-добри резултати използвайте крем за околоочен контур сутрин след тоник за лице, но преди да нанесете дневния крем по останалата част от лицето.

Потупайте околоочния крем по горната част на скулите и оставете околоочната зона да попие крема, така че да абсорбира точно необходимото количество влага.

Кожата около очите може да се стимулира допълнително по тази чувствителна зона. Просто масажирайте нежно крема, като обикаляте около очните гнезда (костеливата област около окото) с безименния си пръст.

Винаги помнете, че при кремовете за околоочен контур по-малкото обикновено е повече. Нанасянето на твърде много крем върху тази чувствителна зона може да причини отоци и дразнене. Колкото по-тънко е нанесено кремът, толкова по-добре.

Винаги предпазвайте от UV лъчи

Дали ще използвате крем за околоочен контур или не, зависи от вас. Във всеки случай препоръчваме винаги да носите слънчеви очила, шапка или грим със слънцезащитен фактор, когато сте на слънце. По този начин предпазвате лицето и кожата си от вреди, причинени от UV лъчение.

Препоръки за продукти

На Ecco Verde имаме голямо разнообразие от кремове за очи. Можем да препоръчаме следния крем от Pai Skincare, ако тепърва започвате:

Pai Skincare Echium & Argan Gentle Eye Cream - този крем за очи е идеален за леко дразими очи и съдържа стеаридон и гама линоленова киселина за успокояване и изглаждане на фините бръчки. Този много лек и бързо попиващ крем е идеален и за суха кожа или дори екземи, тъй като съдържа много противовъзпалителни и не дразнещи съставки, които подхранват кожата.

Тук ще намерите нашата широка гама продукти за грижа за зоната на очите.