Мощните подхранващи ефекти на вечерната иглика за зряла кожа

Мощните подхранващи ефекти на вечерната иглика за зряла кожа

Вечерната иглика - растение, което е било ценено още от векове от американците - отговаря на името си. Когато слънцето е на път да залезе и меката светлина на зората бавно пада над земята, е време вечерната иглика да се събуди. Винаги отваря цветовете си по тъмно, но и за много кратко време (само няколко минути). Растението прави това чрез изключително ускоряване на метаболизма си, така че ние хората наистина можем да наблюдаваме как разцъфтява.

Цветовете на вечерната иглика са жълти, големи и красиви. Поради силния си цвят, те почти светят на тъмно, докато не избледнеят отново до обяд най-късно на следващия ден. Вечерната иглика цъфти от края на един ден до средата на другия.

Произход

Обикновената вечерна иглика произлиза от Северна Америка. Тя винаги е била използвана и ценена от коренните американци като храна, но и като лечебно растение. Първите растения иглика са въведени в Европа като декоративни растения около 1620 година. Видът се разпространява там много бързо, защото е бил гледан и като растение за салата. Днес тя е толкова разпространена в Европа, че много хора я смятат за местен вид.

Ефекти на грижа за кожата

Ефектите при грижата за кожата на вечерната иглика са открити по-късно в Европа. Това, което прави това растение толкова уникално, е неговият процес на образуване на масло. Това всъщност е много подобно на липидния метаболизъм на човешката кожа. Маслото в семената съдържа голям брой полиненаситени мастни киселини (включително линоленова киселина), които са важни и в епидермиса, най-горния слой на кожата. Тези мастни киселини образуват градивните блокове, съставляващи клетъчната мембрана. По този начин те допринасят значително за формирането и поддържането на кожната бариера. Маслото от вечерна иглика предпазва от загуба на влага и поддържа естествената бариера на кожата. Успокоява грубите участъци и насърчава регенерацията на кожата.

Особено подходящо за зряла кожа

Най-големият орган в тялото, нашата кожа, е постоянно изложен на отрицателни и вредни влияния на околната среда. Тези негативни влияния не я оставят невредима. Това най-добре се вижда с нарастващите промени на кожата ни с възрастта. Колкото по-възрастен е човек, толкова повече метаболитните показатели на кожата намаляват. Тя вече не може да се регенерира толкова бързо и все повече губи своята устойчивост.

Освен това има и хормонални промени - и както всички знаем от пубертета, те могат да имат огромен ефект върху външния вид на кожата. Променените хормони правят кожата по-тънка, което я прави склонна към дехидратация. Освен това, образуването на колаген и еластин намалява, така че кожата губи своята еластичност и мекота.

Следствието от всички тези промени е твърде добре известно: появяват се бръчки, които променят контурите на лицето. Маслото от вечерна иглика може да помогне тук. Неговите стягащи и ревитализиращи свойства забавят тези процеси.

Вече има много продукти, които специално поддържат кожата с помощта на масло от вечерна иглика, подхранват и се грижат за нея и по този начин поддържат нейното сияние.

На Ecco Verde ще намерите голям избор от различни продукти за грижа с масло от вечерна иглика. Това са чистите масла за лицето и тялото. А тук ще намерите продукти, които съдържат масло от вечерна иглика като основна съставка и са разработени специално за грижата за зряла кожа.