Насладете се на слънчевите лъчи! ⛱

Насладете се на слънчевите лъчи! ⛱

С повишаването на температурите слънцето става все по-силно. Органичните слънцезащитни продукти предлагат отлична UVA/UVB защита за всички типове кожа и възрасти, както и не вредят на околната среда.

Какво отличава сертифицираната натурална слънцезащитна козметика от конвенционалните продукти?

В сертифицираната натурална козметика се използват само чисто минерални и растителни филтри, докато в конвенционалните продукти се използват химически филтри или смес от химически и минерални филтри.

Как работят слънчевите филтри?

Химико-синтетичните UV филтри проникват през кожата и преобразуват UV лъчението в инфрачервено лъчение, т.е. топлина. Тези продукти действат за около половин час. В натуралната козметика се използват минерални UV филтри с естествени минерални пигменти (напр. титанов диоксид). Слънчевата светлина се отразява и разсейва и продуктите започват да действат веднага след нанасянето им.

Защо минерални UV филтри?

Изкуствените слънчеви филтри могат да натоварят кожата. Научните изследвания показват опасност за човешкия организъм поради високия потенциал за алергии и действието им, подобно на ендокринните разрушители или ксенохормоните.

Друга опасност от химическите слънчеви филтри (оксибензон, октокрилен) е унищожаването на кораловите рифове. Учените са успели да докажат отрицателното въздействие на тези компоненти върху морската флора, по-специално върху коралите.
В съчетание с настоящото ниво на окисляване на океаните и изменението на климата химическите UV филтри причиняват значителни щети на коралите. Това причинява трайни увреждания ("избелване на коралите") и в резултат на това се унищожават цели коралови рифове.

Възможно ли е слънцезащитните продукти ecobio да се прилагат без проблеми?

Натуралните козметични слънцезащитни продукти са лесни за нанасяне и прозрачни: лепкавата консистенция и "избелването" остават в миналото. Те осигуряват незабавна слънцезащита и са водоустойчиви.

Кои продукти мога да използвам безопасно?

Повече от 10 години марката Biosolis се стреми да предлага пълна гама слънцезащитни продукти, които съчетават защита за здравето и опазване на околната среда. Продуктите са натурални и сертифицирани като органични.

Biosolis гарантира формули, разработени от натурални активни съставки и продуктите не съдържат:

- алергени
- химически филтри
- парабени
- феноксиетанол
- фталати

Продуктите съдържат минерални филтри, които не проникват в кожата и гарантират перфектна защита по време на нанасяне. Екипът за изследвания и разработки на Biosolis работи ежедневно, за да предложи най-ефективните, чисти и екологични продукти. Наскоро подобрените формули са разработени с помощта на масла и растителни екстракти, които нежно подхранват, овлажняват и защитават кожата.

Разработването на продукти, които предпазват цялото семейство от UVA/UVB лъчите, е дълбоко вкоренено в ценностите на Biosolis. Те се отнасят с уважение към морската фауна и флора, осигуряват здравословни формули, като спазват европейските разпоредби, пътуват на къси разстояния и опазват околната среда. Марката работи и със сертификат за качество Ecocert Greenlife, който потвърждава внимателно подбраните съставки и техните формули.

Открийте продуктите на Biosolis СЕГА!

В продуктовата гама на Biosolis ще откриете всичко, от което се нуждаете - от спрейове до слънчево мляко, кремове за лице, мляко за след слънце и слънчево мляко за деца!