Щастливи в домашния офис с Pukka

Щастливи в домашния офис с Pukka

Така ще останете балансирани и продуктивни

Останете активни

Ако прекалено дълго седим в една позиция, евентуално дори наведени напред пред лаптопа, бързо ще сме сковани и мускулите ни започват да болят.

 • Затова ставайте на равни интервали, движете се из стаята, интегрирайте малко упражнение в работния си ден или използвайте времето, в което кипвате вода за няколко „разтягания“.
 • Може би за целта също ще ви помогне и да настроите таймер, който ще ви напомня да направите кратка почивка за упражненията. Също така проверявайте редовно позата си и я променяйте отново и отново.
 • Билкови любимци на активните хора: коренът от куркума и джинджифилът са героите на нашите био билкови чайове „Kurkuma Aktiv“ и „Drei Ingwer“, органичното лате „Feuriger Ingwer“ и нашата биологична хранителна добавка „Kurkuma Aktiv“.

Намерете рутина за дома

Намерете рутина и ограничете работното си време, за да останете спокойни: Постоянният процес ви помага да държите стреса и безпокойството под контрол и ясно да разграничавате работата и свободното си време.

 • Опитайте се да ставате по едно и също време всеки ден (идеалното време е 7:00 сутринта) и събуждайте ума си с няколко минути медитация. За да се заземите и да презаредите батериите си едновременно, 20-минутна разходка или няколко поздрава към слънцето също могат да помогнат.
 • Подкрепете храносмилането, като установите фиксирани часове на хранене и дадете шанс на тялото си да се адаптира към тях.
 • Планирайте какви задачи искате да свършите за всеки работен ден. Бъдете реалисти и планирайте почивки - това ще направи деня ви управляем и можете да отпразнувате малки междинни успехи.
 • В края на всеки работен ден, малък ритуал помага да разделите работата и свободното си време - особено след като вече не се налага да пътувате до работа. Най-добре подредете работното си пространство и приберете лаптопа си, особено ако е в спалнята или хола ви.
 • Придружител за силен дух: Коренът на ашваганда е високо ценен в родината си Индия и се съдържа, например, в нашите биологични билкови чайове "Night Time" и "Peace" и органичното лате "Night Time". Органичната хранителна добавка "Ashwagandha Wholistic" съдържа висококачествен органичен прах ашваганда и йод за спокойни нерви.

Наспете се

Въпреки настоящите промени, опитайте се да намерите редовен режим на сън и да заспите и да се събудите по едно и също време. Най-важното за един здарвословен ритъм на съня (циркаден) е слънчевата светлина - тя казва на тялото, че е време да предприеме действия.

 • Затова се излагайте на колкото се може повече слънчева светлина сутрин. Ако не можете да излезете в момента, отидете до отворения прозорец и се къпете в сутрешната слънчева светлина.
 • Вечер трябва да отделите достатъчно време преди лягане, за да се отпуснете и да подготвите тялото си за лягане.
 • Избягвайте големи хранения вечер, които не позволяват на тялото ви да спи. Изключете телевизора, мобилния телефон и други електронни устройства, чиято синя светлина ви държи будни изкуствено и вместо това вземете книга, слушайте музика или пишете дневник.
 • Опитайте се да затъмните стаята си възможно най-много и да я предпазите от електрически устройства. Освен това може да помогне и намаляване на стайната температура през нощта и проветряването ѝ преди лягане.
 • Билкови любимци за сладки сънища: Лавандула, лайка и валериана естествено ви приспиват, например в нашия био билков чай "Night Time" и нашата био хранителна добавка и био лате със същото име.

Останете съсредоточени

В домашния офис седим по-често пред екрана, защото не откъсваме поглед от лаптопа за срещи и дискусии с колеги. Малките микро-почивки ви помагат да останете фокусирани и да поддържате нивото на стрес ниско.

 • Сега е подходящ момент да проучите нови начини за управление на времето си. Например, чували ли сте някога за техниката Pomodoro? Тя съветва да работим с времето, което имаме, вместо да се борим с времето. Разделяйки работния си ден на 25-минутни секции с 5-минутни почивки, вие също получавате ново усещане за продуктивност.
 • Растения и билки за ясни мисли: Тулси се смята за свещено в родната му Индия. В нашия органичен билков чай “Tulsi Klarheit” той се разгръща в ароматен чай. За ясен фокус сме комбинирали Tulsi с куркума и йод в нашата биологична хранителна добавка „Turmeric Brainwave“, която допринася за нормалното функциониране на когнитивната система.

Поддържайте храносмилането си

Нашето храносмилане или по-точно нашият микробиом оказва влияние върху цялостното ни благосъстояние. Аюрведическото учение познава тази връзка от хиляди години. То винаги е разглеждало храносмилателния тракт на своите пациенти, за да може да се правят изводи за тяхното общо благосъстояние.

 • Сега знаем, че 70 до 80% от нашите имунни клетки се намират в храносмилателния тракт. Това има смисъл, защото все пак поглъщаме по-голямата част чужди частици с храна и т.н. Естествената бактериална общност в червата, нашият микробиом, ни помага при храносмилането, бори се с патогените и тренира имунната ни система. Така че като укрепваме храносмилателния си тракт, ние също така поддържаме имунната си система.
 • Билки за „happy belly“: Анасонът, копърът и кардамонът са идеални за ново начало и героите в нашия органичен билков чай „Feel New“. Triphala е аюрведична рецепта за три плода от Amla, Bibhitaki и Haritaki и е високо ценена в Аюрведа. Нашата органична хранителна добавка "Triphala Plus" я допълва с псилиум и златисто ленено семе, за да поддържа нежно вътрешната система.

Кофеин - заменете кафето със зелен чай

Кофеинът не е задължително да бъде вреден за нас, стига да обръщаме внимание на източника, от който го получаваме.

Повечето от нас имат много стрес в живота. Когато се чувстваме уморени или изтощени - често като пряк резултат от целия стрес - често прибягваме до кафе за енергия. Високите дози кофеин и други стимулиращи вещества в кафето обаче могат да накарат тялото да произвежда повече хормони на стреса и да направи реакцията ни на стрес още по-силна.

Устойчиви промени

Без значение кои цели ви привличат: Не забравяйте, че винаги може да има малки, постижими цели, които можете да си поставяте всеки ден. Представете си, че вашата цел е семе, което сте посяли. Твърдо вярвате, че ще покълне и ще процъфти.

Дори ако вашата дългосрочна цел е неясна, изпълняването на тези малки стъпки ежедневно ще ви помогне да внесете позитивност, яснота и увереност в посоката, в която се движите.

Не забравяйте, че става въпрос за повторно свързване със себе си. Затова отделете време да правите това, което ви прави щастливи.