Физически промени по време на пубертета: Потене

Физически промени по време на пубертета: Потене

Как да се справим с неприятната миризма по време на пубертета?

Предпубертет

Пубертетът е естествен етап от живота, през който всички ние преминаваме. Въпреки това времето, в което той обикновено настъпва, се е променило в сравнение с преди 150 години. Тогава при момичетата първата менструация е настъпвала средно на 16,6 години. Според проучванията днес средната възраст е 12,3 години, като при някои момичета първата менструация настъпва още на 10-годишна възраст. За повечето тийнейджъри пубертетът приключва на 15. В миналото той дори не е започвал на тази възраст. В някои случаи хормоналните промени в организма започват още на 8 години. Това се нарича предпубертет.

От тези цифри се вижда, че времената са се променили драстично. Възрастта, която днес бележи началото на юношеството, съвпада с началото на пубертета.

Сред най-важните фактори, които изместват началото на пубертета, са диетата, личната хигиена и подобряването на общото здравословно състояние. Токсините в околната среда могат да повлияят и на хормоналната система на организма. Известно е, че химикали като бисфенол-А оказват влияние върху половия хормон естроген, което може да доведе до ранен пубертет.

С настъпването на пубертета се появяват и първите неприятни миризми...

Потенето е нормално. Тялото ни се охлажда от т.нар. екринни потни жлези и произвежда пот, която ни предпазва от прегряване.

Хормоналните промени по време на пубертета също влияят на потните жлези. Дори най-малката неприятна ситуация, стрес или нервност карат тялото в тази възраст да се поти. Това се дължи на факта, че потните жлези се активират все повече по време на пубертета и тялото произвежда повече адреналин.

Съществува и друг вид потни жлези, т.нар. апокринни, които се активират едва в началото на пубертета и първоначално произвеждат секрет без мирис. След това разграждането на микроорганизмите в кожата създава индивидуалната телесна миризма.

Как можем да се преборим с неприятната миризма?

За да се предотврати неприятната миризма, е важно да се обърне внимание на добрата лична хигиена по време на пубертета, както и на ежедневното пране и смяна на дрехите, които влизат в пряк контакт с кожата.

Препоръчва се и допълнителна защита, за да се избегнат неприятни ситуации. Използването на безвреден дезодорант помага на първо място да се предотврати появата на нежелани миризми.

Дезодоранти Youfreen за момичета и момчета

Веган дезодорантите за момичета и момчета Youfreen без алуминий са нежни и се грижат за кожата благодарение на съдържанието на органично алое вера. Комплексът от растителни активни съставки гарантира отстраняването на неприятните миризми. Той освобождава свеж аромат, дори по време на спорт или ежедневен стрес. И всичко това без остри, изкуствени аромати - истинска естествена предпазна мрежа, без "ако" или "но"!

Тайната на висококачествения дезодорант е в използването на безопасни естествени съставки, съчетани с разработването на иновативни рецепти.

Ефективните активни съставки на youfreen:

  • регулират микрофлората и защитават кожната бариера
  • предотвратяват образуването на неприятни миризми по естествен начин
  • неутрализират съществуващите миризми

Повече от 80% от всички съставки са от контролирано биологично земеделие. Основният компонент на дезодоранта е органичното алое вера, което е толкова ценно заради благоприятното си въздействие дори върху чувствителната и раздразнена кожа, която след употреба, остава мека и може да диша.

Ароматът се основава на плодови ароматни композиции от съставки на чисто растителна основа. При избора на ароматите марката работи с момичета и момчета, за да избере предпочитания от мнозинството аромат. В края на краищата, кой по-добре може да оцени ароматите от целевата група?

Тествани и проверени

Дезодорантите са дерматологично тествани под строг контрол за съвместимостта им с чувствителна, нормална и дори склонна към невродермит кожа. Резултатът: нито един от участниците в теста не проявява явна реакция към продуктите, така че те се класифицират като " продукти с висока поносимост от кожата".

Открийте натуралната козметика на youfreen сега!