Натурална козметика - митовете за високите цени

Натурална козметика - митовете за високите цени

Наистина ли натуралната козметика е по-скъпа от традиционната козметика? Или това е в сферата на митовете?

В Ecco Verde ние често получаваме запитвания от клиенти, които биха искали да преминат от традиционните продукти за грижа и козметика към натурална козметика. Един от въпросите, които винаги изникват, е като този: "Бих искал да премина към натурална козметика, но не знам дали ще мога да си го позволя. Натуралната козметика е много по-скъпа, нали?

Това мнение все още е широко разпространено, но вече остаряло. Факт е, че натуралната козметика бе много по-скъпа в началото. Това е логично, защото много съставки все още не бяха произвеждени в големи количества по това време, поради което производството бе по-скъпо.

Днес обаче тази ситуация се промени, натуралната козметика присъства трайно в нашето общество. Все повече хора обръщат внимание на това, с което се мият, с което подхранват кожата си...

Тъй като търсенето се увеличи, предлагането също се увеличи и производството стана по-евтино поради по-високите производствени обеми.

Това означава, че днес има много изгодни марки за натурална козметика, които не са по-скъпи от конвенционалните продукти. Някои от изгодните марки са:

  • Lavera
  • benecos
  • Аврил
  • Bio: Végane

Тези марки се характеризират с много голям сортимент и така са идеални за опознаване. Разбира се, има и марки натурална козметика, които са много скъпи. Това са предимно производители на био козметика, но и сред тях има марки, които се опитват да предлагат по-евтини продукти.

По-изгодно = по-лошо?

Нашите клиенти често задават и друг въпрос: „Но тези по-евтини продукти не са толкова добри, нали? Със сигурност ще да има компромиси, в противен случай те ще струват повече.“

Това също е в сферата на митовете. Сертифицираната натурална козметика е сертифицирана натурална козметика. Наредбите и изискванията трябва да бъдат спазени, в противен случай няма да получит сертификат. Няма значение дали сертифицираният продукт струва три или тридесет евро. Това е натурална козметика.

Заключение

Натуралната козметика преди бе скъпа, но днес има продукти във всички ценови диапазони. Сертифицираните марки за натурална козметика винаги отговарят на определени стандарти, поради което по-изгодните марки не са по-лоши.

Забележка: В Ecco Verde разполагаме и с марки, които нямат сертификати. Това са в повечето случаи малки, нови козметични марки, които често не могат да си позволят скъпите сертификати.
При тези марки без сертификат ние сами контролираме съставките. Ако продуктите отговарят на стандартите за натурална козметика, ние ги приемаме в нашия магазин, а ако не - не. Не правим компромиси.