Перфектен грим с очила

Красиви очила са визуално обогатяване. В същото време са и допълнителен елемент, който трябва да се вземе предвид при нанасяне на грим.

Носещите очила трябва да обърнат внимание на няколко неща. На първо място възниква въпросът, какъв цвят са очилата. Неутралните цветове не са проблем. Цветните обаче трабва да бъдат съобразени с грима. Тук трябва да се внимава.

Важен е също и видът на очният проблем. При късогледство се поставя различен грим от този при далекогледство, защото стъклата представят очите по различен начин във всеки отделен случай. Нека да разгледаме по-подробно.

Късогледство

От около над два диоптъра очите изглеждат по-малки. Ето защо, тъмни цветове са табу. Експанзивенгрим, който би било твърде много без очила е правилното решение. Така очите Ви ще изглеждат по-големи. Така че, използвайте с чиста съвест ярки, смели и блестящи цветове.

Към него светъл молив за очи и кафява очна линия. Не пестете дори и при спиралата.

Далекогледство

При тези очила очите изглеждат по-големи, така че те трябва да бъдат оптически смалени. За това са Ви необходим тъмни цветове. Използвайте матови, тъмни сянки за очите. Цветни и искрящи цветове трябва да се избягват.

При каяла и сенките акуратността е задлъжителна. Нанесете каяла възможно най-фино на долния клепач и очната линия трябва да е точна, защото очилата увеличават и по този начин се прощават грешки. По същата причина трябва да поставяте и ружа само под рамките на очилата.

Тъмните кръгове под очите можете да покриете най-добре със светъл грим. Очертайте с бял молив за очи и вътрешния ъгъл на окото.

Ако нуждата от очила пречи на нанасянето на грим, защото просто не виждате достатъчно добре, това вече може да бъде досадно. Изнервящо е, когато човек е само на няколко сантиметра от огледалото и все още не вижда достатъчно добре. Препоръчителни са очила за гримиране. При такива очила стъклата могат да се вдигат поотделно, което прави гримирането лесно. Като алтернатива могат да се използва огледала за грим. Най-подходящо е едно козметично огледало с надеждна стойка и голямо увеличение.

Имайте и предвид, че изкуствената светлина винаги кара цветовете да изглеждат по различен начин. Най-добре е дневната светлина да е срещу Вас.

Допълнителен съвет:

При ефектни модели на очила с широка рамка е важно да се подчертае само една част от лицето, или устните, или очите. Не и двете. Ако очилата Ви са с тъмни рамки, е по-добре да се постави акцент върху устните.