Покриване на белите коси

Какво трябва да се взeмe предвид при боядисване

Тази статия е за това, как да се прилагат естествените бои на коса и поведението на отделните цветове върху бяла и сива коса. За най-добрия резултат, ние сме съставили някои съвети и трикове за Вас.

Първо, трябва да знаете, че сива и бяла коса много трудно се боядисват, защото те са депигментирани (без цвят). Но ако се прилагат тези съвети, можете да получите оптимално покритие, дори и при прошарена коса.

Бележки за следващата Ви поръчка:

Руса коса: За да станат белите коси руси, производителите използват жълти билки като куркума, резеда и много други. (Забележка: Моля, не забравяйте, че тъмните области остават тъмни, въпреки боядисване с естествени бои за коса) Ако искате да избегнете неприятни изненади, използва блондиращата смес директно след смесване, при условие че не съдържа къна, рубия или друго растително багрило, което е оцветено в червено или розово. В този случай, моля, прочетете придружаващото описание и съставките.

Червена коса: Ако искате да видите сиво-червената си коса в ярко червено, използвайте къна или рубия. С тези два цвята косата става най-добре в червено.

Кафява коса: За богат оттенък на кафявото, ако имате много светла коса, трябва да нанесете втори път. Оптимално би било: на първия ден оставете къната да действа 2 часа, а на следващия ден оставете къната и индигото да действат заедно. Двойната употреба не вреди нито на косата, нито на скалпа, така че може спокойно да се направи в един ден. Въпреки това, е препоръчително да се боядисва в два различни дни, ако имате тази възможност. Скалпа Ви междувременно ще се успокои, а цветът може да се прихване по-добре.

Ето някои предложения за правилното смесване:

  • 50% индиго и 50% къна за средно кафяво до червено-кафяв
  • 70% индиго и 30% къна за средно до тъмно кафяв
  • 80% индиго и 20% къна за тъмно кафяв

Колкото повече индиго използвате, толкова по-тъмен цвят - и обратно.

Черна коса: За да постигнете черен цвят на косата Ви трябва много търпение и отдаденост. Първият опит не винаги е успешен. Поради тази причина, трябва да се нанася цвета, докато се постигне желания резултат. Подобно на кафяваото, оставете къната да действа два часа и индигото на следващия ден за 2-3 часа. При много светла до брюнетна коса нюанса на черното е по-мек, отколкото ако нанесете само индиго върху косата си.

Изготвяне и употреба:

За изготвянето използвайте за предпочитане хладка вода. Смесете билките и нанесете пастата незабавно на мокра и чиста косата (това е много важно, особено при къдрици). Ако искате да използвате класическия метод, смесете къната с кисел сок, като оцет или лимонов сок и оставете да престои 8 часа. Индигото трябва да се смеси с топла вода и сода за хляб и се оставя за около 15 минути.

ВАЖНО:

Препоръчително е да не използвате мазни вещества при изготвянето и нанасянето на цветните и билкови смеси. Много е важно да се покрият всички области на скалпа и да не се пропусне някоя зона по време на нанасянето на цвета. За почистване трябва да използвате леки продукти, така че след боядисването да се отстранят внимателно всички остатъци.