Натурални гъби от Cose della Natura

Натурални гъби от Cose della Natura

Първият избор за грижа за кожата

Какво точно представляват естествените гъби?

Гъбите за вана, тяло и лице са многобройни на пазара. Повечето от тях са създадени от човека - тоест синтетично произведени. Въпреки това, естествената гъба със своите многобройни предимства, форма и характерни свойства винаги служи като модел. Естествените гъби се използват в грижата за кожата от векове, ако не и хилядолетия. Употребата им е била предадена още в древността и се твърди, че Гьоте е използвал такава няколко века по-късно.
Те се получават от еластичните, абсорбиращи скелети на Spongia officinalis и нейните роднини - това са многопорни морски създания. Повечето гъби донякъде приличат на корали и се отглеждат в т. нар. гъбени банки на дълбочина до 40 метра. Най-добрата и мека гъба идва от Средиземно море.

Гъбите се считат за устойчиви продукти, защото те растат отново, след като са били набрани. Когато се събират, водолазите за гъби се грижат да поддържат основата на гъбата непокътната. Това задейства естественото размножаване и гъбата израства до първоначалния си размер в рамките на няколко години; често по-големи и по-здрави от преди. Проучванията показват, че районите за събиране на реколтата увеличават гъстотата на гъбите.

Морските гъби от Cose della Natura идват от Средиземно море, по специално Адриатическо море, и се събират там с възможно най-голямо внимание и предпазливост, тъй като в най-голям интерес е марката да осигури дългосрочната устойчивост на морските гъби в тяхната естествена среда.

Защо естествените гъби са най-добрият избор за почистване на кожата

В сравнение с други аксесоари за почистване, морската гъба е естествено антисептична - нито плесен, нито бактерии не могат да се развият, стига да се изплаква добре след всяка употреба. Също така съдържа йод и морска сол, които предлагат естествени ползи и имат детоксикиращ ефект. А специалната текстура позволява цялостно, дълбоко почистване на порите, което в същото време предлага особено нежен механичен пилинг, без да дразни кожата. Освен това гъбите са хипоалергенни и въпреки това изключително устойчиви.

За какво може да се използва една натурална гъба?

 • Отстраняване на грим от лицето и очите
 • Ежедневно почистване на лицето
 • Премахване на маски, скрабове и други продукти за грижа
 • Нанасяне на тонери и тоници
 • Масаж и нежен пилинг на кожата

Морската гъба е особено лесна за почистване, тъй като в нея има система от микроканали, която е повече или по-малко самопочистваща се и не е възпроизводима изкуствено. Това гарантира особено чист продукт, който е като нов всеки път, когато се използва. Благодарение на своята еластичност и свойствата си, които я поддържат непроменена във времето, естествената гъба е идеална и за типове кожа със специални нужди, като чувствителност, невродермит, акне, псориазис или екзема.

И така, защо да използваме морска гъба от Cose della Natura?

Използването на почистващи аксесоари се счита за основно за здравата, красива кожа. Мръсотията може да бъде отстранена недостатъчно само с ръце - за дълбоко почистване не може и да се говори. Правилното почистване е първата стъпка към здравата кожа. Тъй като дори най-добрата грижа не може да бъде усвоена добре от недостатъчно почистена кожа и следователно е по-малко ефективна.

Какви гъби има и как да ги различавате?

По принцип има четири вида морски гъби въз основа на два критерия:

1. Размер на порите:

 • финопористи гъби
 • гъби с големи пори

2. Вид обработка:

 • измити гъби - те са малко по-твърди и ексфолиращи
 • избелени гъби - по-силната обработка ги прави по-меки

Cose della Natura предлага четири вида гъби въз основа на тези два критерия:

 1. Избелени копринени гъби: меки и идеални за чувствителна кожа, както и околоочния контур. Следователно този тип е от съществено значение за премахване на грима. Предлага се и във версия за грижа за бебета за най-малките. Тяхното високо повърхностно тегло също ги прави идеалното средство за почистване на тялото на особено взискателна кожа.
 2. Измити копринени гъби: идеални за типове кожа без специални нужди или за всички, които предпочитат лек пилинг всеки ден. Благодарение на тяхната устойчивост, те се препоръчват особено за премахване на маски или пилинг. Те масажират и стимулират микроциркулацията на кожата особено добре под душа.
 3. Избелени Honeycomb-гъби: изключително меки и едновременно масажиращи, те са идеални за ежедневно почистване на кожата, дори когато не се носи грим. За тялото те са като милувка под душа и осигуряват щедра пяна само с няколко капки измиващ лосион.
 4. Измити Honeycomb-гъби: В сравнение с избелената версия, тя е по-здрава и перфектният аксесоар за премахване на маски за лице. Устойчиви и в същото време меки, тези гъби са истински лукс за кожата.

Лесни за поддръжка и издръжливи

След употреба естествената гъба трябва да се изплакне старателно и да се остави да изсъхне на сухо, добре проветриво място. В гъбата не трябва да остават остатъци от сапун, тъй като това би я унищожило с течение на времето. Препоръчва се също така да накисвате морска гъба в топла вода с чаена лъжичка сода за хляб през нощта на всеки три месеца, за да я почистите дълбоко - тя отново ще изглежда като нова. Естествените гъби обаче не трябва да се изваряват или перат в пералнята! Най-добре е да замените гъбата след една година употреба.

Намерете тук перфектната естествена гъба от Cose della Natura!