Schüssler Natur CosMEDics

Schüssler Natur CosMEDics - холистична, естествена и съобразена с индивидуалните нужди козметика.
Важни минерални соли в съчетание с висококачествени естествени съставки, като масло от шеа, арганово масло и масло от жожоба за здрава и сияйна кожа!

Категории:

Schüssler Natur CosMEDics: 32 продукта

Филтри

Всички цени са с ДДС.

Шуслерова терапия - индивидуален лечебен метод

Идеята за тази уникална терапия идва от немския хомеопат и лекар д-р Вилхелм Хайнрих Шюслер и днес е може би най-важният алтернативен метод за лечение чрез използване на минерали. Няма друг вид лечение, при което може да се състави индивидуален, комплексен лечебен метод за минерален баланс на тялото. Симптомите на недостиг на минерали са многобройни и могат да се идентифицират по светли и тъмни петна по кожата на лицето. Тъй като д-р Шюслер, в годините на своята дейност, е видял, че липсата на някои минерали предизвика характерни лезии.
Днес е добре известно, че тялото се нуждае от определени минерали, за да могат клетките да извършват оптимално всички свои функции. Ако има дисбаланс, метаболитния процес може да се наруши. Минералният баланс в организма се влияе от различни фактори: с напредване на възрастта се задълбочават бръчки, поради неправилно хранене често се появяват кожни признаци на подкиселяване, натрупване на токсини, проявяващи се жълтеникава кожа и признаци на изтощение ... но има много повече признаци, които показват промяна в баланса или само увеличени нужди от минерали.
Всичко това е в основата на развитието на терапията на Шюслер, която все още е от голямо значение при лечение на недостиг на минерали.

Диагноза по лицето

Малките фини бръчки и линии, възможно оцветяване на лицето и блестящи кожни участъци са признак на липса на някои минерални соли. Тези сигнали на тялото си ние трябва да отбележите навреме и да ги имаме предвид! С терапия на Schüssler могат да бъдат предотвратени някои болести. Предимствата на кремовете е, че активните съставки бързо проникват в кожата и действат директно там, където са необходими.

Всички продукти от Schüssler Natur CosMEDics са гарантирано:

  • Natrue-сертифицирани
  • 100% натурални
  • с масло от шеа
  • без парабени
  • без алергени
  • без петролни деривати