Грешният продукт? Няма проблем.

Купили сте неподходящата основа? Или кремът Ви за лице е прекалено мазен? Ние ще Ви покажем 10 идеи за рециклиране на козметични продукти, които вече не използвате.

Понякога си купуваме козметика импулсивно, но я използваме рядко или събира прах в чекмеджето. Преди да изхвърлите козметични продукти, които вече не използвате, или сте закупили погрешка, просто ги рециклирайте. Това не само спестява пари, но също е от полза за околната среда.

Ето нашите съвети:

 1. Основата е твърде светла или твърде тъмна?
  Понякога човек купува основа с грешен отенък. Може би яркото осветление в магазина, където е била купена, е виновна за това. Или бързането по време на покупката. Или сте си купили по интернет погрешния артикул. Какво можете да направите? Нанесете по-светлата основа в средата на лицето, а по-тъмната под скулите, по слепоочията и под челюстта. Ако разнесете добре преходите, ще имате естествени контури без остри цветови контрасти.

 2. Червило и руж
  Замисляли ли сте някога да използвате червило като руж и обратно? Става. Опитайте се даразнесете равномерно с върховете на пръстите си червило по бузите. Така ще получите естествен, светъл тен на кожата. И когато сте готови с червилото, можете да използвате руж за красиво-ярки устни.

 3. Сенки за очи
  Сенки, предимно от естествени минерали, са подходящи за много неща, ако добавите правилните съставки. Смесени с безцветен лак за нокти, ще получите цветен лак за нокти, с няколко капки овлажняващ крем - прекрасни сенки за очи, а с прозрачно какаово масло можете да добавите нюанси на червилото.

 4. Крем за лице
  Имате ли подхранващ крем за лице, които вече не използвате, защото кожата Ви прекалено се омазнява от него? Не го изхвърляйте. Той е идеален за грубите части на тялото, като коленете, лактите, петите и дори за напукани ръце.

 5. Очна линия и спирала
  Тези два продукта са взаимозаменяеми. Вземете една тънка четка с малко спирала, за да дефинирате ъгълите на очите или четка с очна линия за разкрасяване на миглите.

 6. Масло за тяло
  Имате масло за тяло, което вече не използвате? Смесете го със сол или захар и го използвайте като пилинг. Веднъж седмично можете по нежен начин да отстранявате мъртвите клетки на кожата.

 7. Руж и глина
  Руж и глина можете да използвате като компактни, непрозрачни сенки за очи. Особено, ако имате тъмни очи, оранжеви или червеникави цветове действат затоплящо. Освен това, еднакъв нюанс на сенки за очи и руж има сюблимно-красив ефект.

 8. Кърпи
  Ако имате кърпички, които са изсъхнали, можете да ги използвате просто за почистване на прах, или използвайте кърпите както носни кърпички.

 9. Почистващо мляко
  С него можете да почиствате Вашите кожени обувки и чанти и същото време да ги поддържате. Така убивате с един коршум два заека и се грижите за своите кожени изделия.

 10. Шампоан и балсам
  С шампоан можете да перете на ръка (особено вълнени пуловери). Балсамът може да се използва впоследствие като омекотител.