Натурални средства против целулит

Натурални средства против целулит

Много жени страдат от това: целулит/портокалова кожа. Кожата е неравна и на вдлъбнатини. Нужни са дисциплина и постоянство, за да държите целулита под контрол.

Целулитът се образува главно по бедрата, задните части и горната част на ръцете. Колко силен ще е целулитът зависи от няколко фактора. Основната причина, поради която жените имат целулит изобщо, е съединителната тъкан, която е изградена паралелно. При мъжете съединителната тъкан е мрежообразна, поради което е по-стабилна. Ето защо, мъжете редко имат целулит.

Освен това, жените имат два пъти повече мастни клетки. Те могат да се пълнят и да притискат съединителна тъкан, при което се появяват вдлъбнатинини.

Неправилното хранене и липсата на движение имат неблагоприятен ефект. Но понякога причината за появата на целулит е просто предразположеност.

Как да се отървем от целулита

Има начини и средства за противодействие на появата на целулита или да се премахне вече съществуващия. Тук можем да се прави разлика между две различни категории: Или активно се прави нещо по вече засегнатите области, или се вземат мерки за противодействие.

Масажи: интензивен масаж на засегнатата кожа насърчава кръвообращението на съединителната тъкан и стимулира обмяната на веществата, с което целулитът може да бъде намален.

Кремове: Разбира се в натуралната козметика има антицелулитни кремове. Те най-добре оказват ефект в съчетание с други мерки.

Контрастни душове: студен, горещ. Ако по време на къпане на няколко пъти се промени температурата на водата от горещо към студено и обратно, се насърчава притока на кръв и се стимулира кръвообращението. Така задържането на вода може да се намали или предотврати. Важно: Винаги приключвайте със студена вода.

Също и лимфни дренажи могат да помогнат в борбата с целулита. Понякога именно запушена лимфната система е причината.

Утайка от кафе: Обичате да пиете кафе? Много добре. След това можете да използвате утайката от кафе за намаляване на целулита. Втривайте смляното кафе след душ в продължение на най-малко десет минути в засегнатите части на кожата. След това просто го отмййте.

Картофи: и те, тънко нарязани на шайби, помагат срещу целулита. Поставете картофените шайби върху кожата и покрийте с памучна кърпа. Оставя за поне 15 минути. Това стимулира обмяната на веществата.

Магданоз: накълцайте супена лъжица магданоз, залейте магданоза с вряла вода и оставете да престои пет минути. Пийте тази течност ежедневно, но за не повече от две седмици. Магданозът може да помогне на тялото да се отърве на водни наслагвания.

Превенция

Вода: Основното изискване за стегната кожа е достатъчен прием на течности. Така че, ако искате да спечелите борбата с целулита, е нижно да пиете поне 2-3 литра течности на ден. Най-добре са вода и неподсладен чай. Захарта влияе отрицателно. Което ни води към втората точка.

Диета: Яжте малко захар, сол, мазнини и консумирайте само рядко алкохол. Всички тези неща насърчават натрупването на мазнини и задържането на вода в кожата и по този начин и целулита. Алкалната диета с изобилие от плодове, зеленчуци, риба и пълнозърнести храни е най-подходяща. Също и адекватно снабдяване с витамин С и калий помага за борба с целулита.

Спорт: движението и целулита са несъвместими. Кардио и силови тренировки са най-подходящи. Плуване, бягане и колоездене укрепват мускулите на най-често засегнатите части на тялото. В комбинация с тренировка за общо укрепване се осигуряват отлични условия, за да изчезне целулитът или не се появява.

Най-ефективно е да се комбинират различни мерки. Така целулита се преодолява по различни начини. Това увеличава ефикасността.