Здрава кожа дори и в най-студената зима

Здрава кожа дори и в най-студената зима

Знаехте ли, че кожата ни произвежда около 10 процента по-малко мазнини с всяко падане на градусите? През зимата, когато температурите често са много под нулата, всички видове кожа стават по-сухи, защото влажността като цяло е много по-ниска, отколкото през лятото.

Това не е единствената атака към кожата ни. Климатиците изсушават въздуха в помещения с лоша вентилация още повече, а след това добавят ефектите и от коледните угощения. Често кожата се усеща стегната, раздразнена и се нуждае от специални грижи.

Ето няколко нежни начина за ефективно противодействие на суровата зима и връщане на кожата към здравословен баланс до следващата пролет, без значение какъв тип кожа имате.

Ексфолирайте, без да дразните кожата

Много хора страдат от лющеща се кожа през зимата. Използването на скраб може да предизвика безпокойство, но няма причина за това, тъй като не всички ексфолианти са еднакви. Нежен ексфолиант с кръгли почистващи зрънца премахва мъртвите кожни клетки. Така кремът за подхраневане и маслото могат да проникнат по-добре и по-дълбоко в кожата и по този начин да развият по-добре ефекта си.

Капка масло

През зимата е добра идея да добавяте масло за лице в грижата за лицето, за да се запази влагата в кожата и да я предпазва от сухия въздух. Просто втрийте нежно 2-3 капки от избраното от вас масло върху чистата, леко влажна кожа. Маслото за лице като добавка към крема за лице също върши чудеса.

Подхранвайте сухата кожа

напукани устни или ръце са често срещано явление, което се среща при много хора през зимата. Сухата кожа се нуждае от влага през целия ден, за да се регенерира. Докато правилните продукти за грижа придават на кожата влага отвън, ние трябва да я осигурим и отвътре. Затова трябва да пиете достатъчно през зимата. Подходящи са водата, зеленият чай или плодовите сокове без добавена захар. Избягвайте алкохола и кафето, тъй като те имат дехидратиращ ефект.

Определени храни също помагат за поддържане на баланса на кожата. Това включва всички онези, които са богати на ненаситени мастни киселини, като ядки, семена, сьомга и др. Също така е важно доброто снабдяване с витамин А от цветните плодове и зеленчуци.

Намалете времето за душ

Горещата вода бързо премахва ценната влага от кожата. Водата върху кожата се изпарява, вземайки със себе си ценните натурални масла, които правят кожата еластична и мека. Най-добре е да се къпете за максимум 15 минути и само с хладка вода.

Също така не забравяйте да използвате само леки сапуни и душ гелове. През зимата кожата така или иначе е стресирана, защото трябва да я дразним допълнително. Най-добри са продуктите без алкохол или аромати, но които съдържат вещества за грижа за кожата.

Веднага след душа също е добра идея да нанесете крем на маслена основа, за да не изсъхне кожата. Продуктите с масло от авокадо и / или масло от шеа са идеални за това.

Правилните дрехи

Сухата кожа страда от грубите тъкани. През зимата трябва да защитаваме кожата си от вятъра и мнозина забравят за слънцето. Най-добре е да облечете няколко слоя, след което можете да се адаптирате към температурата. Внимавайте да не носите дразнещи, груби тъкани. Памукът и коприната са най-добри за дишането на кожата. Също така, не забравяйте да перете дрехите с меки почистващи препарати, за да предотвратите нежелани кожни реакции.

С тези нежни, адаптирани към зимата промени в грижата за кожата ще имате лъчезарно красивата и здрава кожа през зимата.