Грижа за косата през зимата

Грижа за косата през зимата

Сучва се неусетно. Лятото бързо отминава и няма да се върнете с месеци. А температурните промени стават все по-резки, за един ден става с 15 градуса по-студено. Време да включим отоплението и да извадим топлите дрехи.

Интензивната слънчева светлина през лятото е проблем, а през зимата - сухият въздух и като цяло много по-ниската влажност. Тя стресира не само кожата ни, но и косата ни. Прибавете към това честото носене на плътно прилепващи шапки, което също не действа добре на косата ни. Ето защо през зимата е особено важна една нежна и щадяща грижа за здрава коса.

Препоръки за продукти

Употребата на лек шампоан е предпоставка за здравето на косата ни. За стресираната коса, например, шампоанът за стресирана и увредена коса от greenatural е едно добро решение. Този концентрат, от който са нужни само няколко капки, предпазва и подхранва косата и съдържа ценни съставки от кестен и хвощ.

За коса, лесна за разресване, се грижи балсамът от Dr. Organic. Той също така подхранва интензивно и дълбоко хидратира с естествен зехтин и алое вера. Косата получава по-голям обем, баланс и блясък.

За стайлинг препоръчавме пяната за коса на Farfalla, която е напълно без силикони и е веган. Тя придава на всяка прическа повече блясък, обем и издръжливост.

Веднъж седмично можем да поглезим косата си с дълбока, подхранваща маска за коса, така че да може да се възстанови от ежедневните трудности на сухия въздух. Регенериращата за косата и скалпа е маската на Aubrey Organics със съставките от синьо-зелени водорасли, алое вера и масло от шеа. Осигурява влага, блясък и гладкост и помага на слабата коса. Просто втрийте във влажна коса и оставете да подейства за 15 минути, след това изплакнете с шампоан.

За крехки и разцепени краища можем да препоръчаме грижа за косата Rio de Coco от CMD Naturkosmetik. Тя действа ефективно с естествено кокосово масло срещу разцепване на косъма, придава блясък и гладкост и предпазва косата от изсушаване. Тъй като тази грижа за косата може да се използва и като вакса за коса, тя също така укротява и най-непокорните къдрици и летяща коса.

И накрая, и грижата за скалпа е важна. На Ecco Verde предлагаме широка гама от продукти, като например: Biopark Cosmetics Био масло от шеа или UNDICI Nutri серум от Domus Olea Toscana.