HEJ ORGANIC Sensitive за чувствителна кожа

HEJ ORGANIC Sensitive за чувствителна кожа

Модерната и веганска немска марка HEJ ORGANIC предлага богата гама от естествена козметика и също така се е посветила на темата „чувствителна кожа“ с линията Sensitive. Сега ще разгледаме заедно какво точно определя този тип кожа и как може да се грижим оптимално за нея. Защото да имаш чувствителна кожа не е забавно! Но с подходящата козметика кожата получава всичко, от което се нуждае, и възстановява баланса си. Това позволява на тена да сияе отново.

Какво всъщност е чувствителната кожа?

Важно е да знаете какво точно е чувствителната кожа и от какво се нуждае. Преди всичко, интензивната защита срещу всякакви влияния на околната среда, в допълнение към особено внимателната грижа, е от съществено значение, тъй като този тип кожа често има намалена естествена бариерна функция и може да бъде склонна към поява на пъпчици, зачервяване или дразнене. Особено когато сезоните се сменят, през пролетта и зимата, излагането на нагрят въздух, вятър и студ е особено силно и изисква нежна подкрепа заедно с интензивни грижи. Чувствителната кожа бива лесно дисбалансирана и реагира с дразнене на силни препарати, някои съставки за грижа или аромати. Но слънцето, топлината или стресът също могат да бъдат стресови фактори, които винаги трябва да бъдат включени в грижата за кожата.

Нежно почистване и интензивни грижи

Почистването може да се разглежда като основно при грижата за кожата, така че нека започнем оттам. Чувствителната кожа се нуждае от особено нежно почистване с леки съставки. Сапунът Sensitive Face Care Soap е най-подходящ за това, тъй като има същата стойност на pH като кожата и по този начин нито засяга нейния чувствителен баланс, нито защитната функция. В същото време е важно да се обърне внимание на температурата на водата: Тя трябва да е хладка, тъй като прекалено топло или твърде студено почистване може да предизвика дразнене. Освен това пилингът определено трябва да се избягва. След почистване внимателно потупвайте кожата с чиста кърпа и не търкайте.

Следващите грижи също трябва да бъдат възможно най-леки, но да осигуряват интензивни грижи и да спомагат за укрепване на защитната бариера - с възможно най-нежните съставки, които имат успокояващ ефект и поддържат кожата. Правилото тук е: по-малкото е повече! Колкото по-малко съставки съдържа продуктът, толкова по-малко потенциално дразнене или опасност от дразнене на кожата има. Със Sensitive Oil Serum и Sensitive 24H Cream, HEJ ORGANIC предлага ненадмината двойка за оптимална грижа за кожата. Серумът може да се използва чист, преди нанасяне на крема или смесен с крема и осигурява приятна хидратация и красив блясък, докато кремът интензивно овлажнява и успокоява кожата сутрин и вечер. Всички продукти за грижа в линията съдържат регенериращо конопено масло и успокояващи екстракти от лайка и овес и предпазват кожата.

С внимателна грижа, внимание и балансиран начин на живот, дори и най-чувствителната кожа може да намери спокойствие и да ви позволи да засияете отново!

Ето всички продукти от линията Sensitive