Как да си направим сами дифузер

Как да си направим сами дифузер

Завладяващите аромати са добре дошли във всеки сезон. Те правят студената зима по-топла, а горещото лято по-хладно. За съжаление, не всяка свещ и всеки освежител са добри за въздуха в стаята. Може да има изкуствени аромати, причиняващи главоболия или свещи, които отделят нездравословни продукти при изгаряне. Но вие можете да се насладите на любимите си аромати с лесен домашен дифузер - без странични продукти от горенето или изкуствени субстанции.

Лесно и красиво

За красота е елегантност е нужна простота. Колкото по-опостен е дифузерът, толкова по-елегантно ще изглежда. Затова Ви представяме дифузер, който се нуждае само от няколко материала и който може да се направи за няколко минути. Друго предимство е, че можете да го напаснете към обстановката и да се вписва перфектно в стила на интериорния дизайн. След като бъде направен, той не се нуждае от ток или пламък, което означава, че не трябва да се включва или наблюдава.

Как да направите дифузер

Най-трудната стъпка в изработката на домашен дифузер е изборът на перфектната ароматна смес. Ароматът на дифузера се състои от леко масло-носител, което се смесва с етерично масло (или няколко) по Ваш избор и така естествено обогатява всяка стая с прекрасни аромати. Може да се възползвате от прекрасните ефекти на етеричните масла и за ароматерапия (ако е необходимо).

След като изберете ароматен микс, всичко, което трябва да направите, е да направите самия дифузер. Нуждаете се:

  • стъклено бурканче
  • пръчици от трастика, ратан или бамбук
  • леко масло-носител (бадемовото масло или масло от жожоба са подходящи)
  • Етерични масла

  1. Първо излейте носещото масло в стъкления съд.
  2. След това добавете около 20 капки етерично масло на 1/4 чаша масло-носител.
  3. Потопете пръчиците в маслото и внимателно разбъркайте.
  4. Оставете пръчиците в маслото за около два часа и след това ги обърнете, за да се покажат намокрените с масло краища.
  5. Винаги, когато пръчиците станат сухи или ароматът намалее, можете отново да обърнете пръчиците и да изпълнете всяка стая с омайващи, освежаващи или вълнуващи аромати.