Ежедневна грижа за кожата с 100%Pure

Ежедневна грижа за кожата с 100%Pure

4 прости стъпки за оптимална грижа

Трябва ви само четири избрани продукта от 100% Pure за лесна и ефективна грижа за кожата!

В днешно време пазарът на продукти за грижа за кожата е наистина огромен. Въпреки наличието на голям избор може да бъде приятно и забавно, понякога са необходими само няколко продукта, за да може кожата да заблести. И не само това: намирането на идеалната козметика за вашия тип кожа понякога може да бъде доста трудно. Но не се притеснявайте: за оптимална грижа за кожата са необходими само четири продукта, специално разработени да отговорят на всички ваши нужди. За да постигнете това, е важно да познавате своя тип кожа.

Определете вашия тип кожа!

 • Почиства добре лицето ви.
 • След това оставете кожата си да почине за един час, без да използвате кремове или други продукти за грижа.
 • След един час огледайте добре кожата си в огледалото, запишете наблюденията си и ги сравнете със следните описания.
 • Опитайте се да причислите кожата си към един от изброените по-долу типове, тъй като това ще ви улесни много при избора на идеалните за вас продукти.

 • Нормална кожа: Кожата на лицето има малки пори, кадифена е и изглежда, че има добро кръвообращение. Тя е мека и еластична при допир. Суха е.
 • Суха кожа: По време на изчакването кожата започва да се стяга и може би дори да се зачервява. Освен това могат да се видят и люспести участъци и малки бръчки.
 • Суха кожа: Кожата е станала напрегната и може би дори зачервена
 • Замърсена и/или мазна кожа: Лицето ви изглежда мазно и лъскаво, а също така има замърсявания или пъпки. Ако имате замърсена кожа, може също така да забележите порите си много ясно.
 • Смесена кожа: Т-зоната (чело, нос и брадичка) е лъскава, изглежда леко мазна и има доста големи пори, докато бузите и областта около очите са стегнати и зачервени.
 • Чувствителна кожа: Кожата изглежда раздразнена, зачервена и напрегната на много места.
 • Зряла кожа: Имате ли бръчки около очите, устата и челото? Кожата ви е по-скоро суха и крехка? Тогава е вероятно лицето ви вече да се нуждае от продукти против стареене. Процесите на стареене започват между 20 и 30-годишна възраст, тъй като кожата започва да губи естествената си еластичност.

Почистващ продукт - тоник - овлажняващ продукт - слънцезащитен продукт: перфектна грижа за кожата в 4 лесни стъпки!

1. Почистване

Почистващият продукт за лице има основно само една задача: нежно да отстрани замърсяванията, излишния себум и грима от кожата. Ако избирате натурална козметика, вече се справяте без агресивни добавки и дразнещи химикали, но определено е препоръчително да адаптирате продукта към вашия тип кожа, когато става въпрос за рутинна процедура за почистване.

 • Нормалната кожа не представлява особени проблеми и може да бъде оптимално почистена с гел или мус нежен почистващ продукт.
 • Сухата кожа се нуждае от особено нежни продукти, които не я изсушават допълнително и същевременно се грижат за нея. В този случай препоръчваме Био арганово масло Кремообразен почистващ гел.
 • Мазната кожа/с петна може да се почиства с лек продукт без алкохол. Препоръчваме да изберете такъв с почистващи и балансиращи свойства, като например Charcoal Clay Cleanser или Clear Complexion Cleanser Tea Tree.
 • Комбинираната кожа е особено взискателна, тъй като притежава характеристиките на два различни типа кожа. В този случай идеален е балансиращ мус, който почиства в дълбочина, без да изсушава кожата.
 • Чувствителната кожа се нуждае от изключително мек почистващ продукт.
 • Зрялата кожа, от друга страна, се нуждае от повече време, за да се регенерира, и затова се нуждае от почистване с ревитализиращ и заздравяващ продукт.

2. Тоник

Тонерът за лице е задължителен елемент от грижата за кожата. Той е универсален продукт, който не само отстранява замърсяванията и остатъците от грим след почистване, но и овлажнява, подготвя кожата за следващия продукт и балансира стойността на pH.

Тонерът Мицеларна вода Rose Micellar Cleansing Water е класически тоник, подходящ за всички типове кожа, тъй като нежно почиства, овлажнява и тонизира

3. Овлажняваща процедура

По принцип хидратацията е много важна, но не всички типове кожа се нуждаят от едно и също количество. Маслата по принцип са хидрофобни (неразтворими във вода), но те могат да осигурят оптимален баланс на влагата, тъй като снабдяват кожата с важни липиди, като по този начин поддържат естествената защитна бариера на кожата. Съдържащите се в маслата липиди задържат влагата и затова са особено подходящи за суха кожа. Въпреки това, ако кожата все още се чувства суха след продукт на маслена основа, тя вероятно е дехидратирана. Дехидратацията е временно състояние, което може да бъде преодоляно с крем на водна основа и супер овлажняващи добавки, като например хиалуронова киселина.

Прилагането на хидратиращ продукт трябва да гарантира, че кожата получава всички хранителни вещества, от които се нуждае.

 • Мазна и склонна към образуване на петна кожа е най-добре да се третира с лек крем на водна основа.
 • Сухата, зряла кожа (не дехидратирана), от друга страна, се нуждае от богат продукт на маслена основа.
 • Нормалната и смесена кожа се нуждае от добре балансирани формули, които осигуряват достатъчно влага, без да са прекалено тежки. За тази цел препоръчваме Green Tea EGCG Concentrate Cream.

4. Защита

Накрая, но не на последно място: слънцезащитния крем! Добрата защита от ултравиолетовите лъчи е от съществено значение и определено не бива да липсва в ежедневната ви грижа за кожата. Тази специална козметика предпазва от свободните радикали и вредните лъчи, които са основните причини за преждевременното стареене на кожата. Освен това употребата на слънцезащитен продукт може не само да предотврати признаците на стареене на кожата, но и има важен принос за предотвратяване на слънчеви изгаряния.

Информацията, съдържаща се в тази статия, е предоставена само с образователна цел и не е предназначена и не трябва да се използва като заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение.