5 съвета за сияйна кожа през зимата

5 съвета за сияйна кожа през зимата

Кожата ви се чувства напрегната в суха в зимните утрини? Това не е чудно, защото зимата може да бъде особено сурова за чувствителната кожа. Ето нашите най-добри съвети за поддържане на здрава, блестяща кожа - дори и в най-студените месеци.

ГЛАДКА И СИЯЙНА

Сивото небе и сухата кожа в комбинация могат да доведат до сериозно суха кожа - последното нещо, което искате през зимата! Редовен пилинг премахва мъртвите кожни клетки, примеси и замърсявания и показва светлата, здрава кожа отдолу. Само внимавайте да не увредите или прекомерно да раздразните кожата, като използвате силно абразивен пилинг.

СЪЗДАЙТЕ БАРИЕРА

Можете да създадете защитна бариера за кожата, като комбинирате дневния си крем с подхранващо кожата масло за лице. Това не само осигурява на кожата допълнителни хранителни вещества, но и създава истинска бариера, която предпазва кожата от лошите условия.

Можете да нанесете подхранващото масло преди овлажняване, за да се грижите интензивно за кожата си, или да го нанесете върху дневния крем, за да създадете защитна бариера за кожата - това е особено полезно при сурови метеорологични условия, за да запази влагата в кожата. Дори и най-сухият въздух не може да премахне толкова важната влага от кожата. Между другото, това е и чудесен съвет при каране на ски!

ЯЖТЕ ОРАНЖЕВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Оранжевите зеленчуци са богати на каротеноиди - веществото, което им придава цвета. Може да звучи малко странно, но учените установиха, че хората, които се хранят с високо съдържание на каротеноиди, са имали фин златист отблясък по кожата си благодарение на "каротеноидния цвят".

Така че, ако ядете моркови, тиква и сладки картофи редовно през зимата, това здравословно сияние на тена може да се запази дори и през зимата!

Увеличеният прием на богати на витамин С плодове и зеленчуци също насърчава производството на колаген, прави тена ви да изглежда гладък и ви предпазва от зимния студ по това време на годината.

ХИДРАТАЦИЯ

Почти всички типове кожа са по-сухи през зимата, тъй като кожата губи по-бързо влагата си поради по-ниската влажност.

Силните, студени ветрове и топлите помещения допълнително изсушават кожата. Резултатът е суха, лющеща се кожа и матова коса.

Затова е добра идея, освен правилната грижа за кожата, да овлажнявате и въздуха в спалнята с овлажнител (или като поставите топлоустойчива чаша с вода близо до радиатора си). Повишената влажност в спалнята предотвратява изсъхването на кожата ви през нощта.

ОМЕГА - ОТВЪТРЕ И ОТВЪН!

Омега-3 мастните киселини са едни от най-добрите хранителни вещества за поддържане на кожата здрава, особено през зимата. Те помагат за възстановяване на клетъчните мембрани и намаляване на възпалението. Уверете се, че получавате достатъчно омега незаменими мастни киселини чрез вашата диета, особено през зимата. Това може да се постигне под формата на 2-3 порции високомаслени риби или конопени семена на седмица. Можете обаче да помислите и за приемане на хранителна добавка омега-3 през зимата.

Между другото, омега мастните киселини имат и външен ефект! Така че, ако използвате и продукт за грижа за кожата, богат на омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини, вие подкрепяте естествените функции на кожата двойно, отвътре и отвън. Така можете да си осигурите сияен тен и красива кожа дори през най-суровата зима.