Съвети за млади майки

Съвети за млади майки

Всяка жена описва първите дни след раждането като магия, но на заден план остават онези аспекти от живота, които те катапултират в един нов свят, който е напълно непознат и пълен със страхове и съмнения.

Нека започнем с няколко съвета за бременни жени и млади майки:

 1. Масажирайте след всеки душ корема и гърдите си с масло. Изберете маслото, което предпочитате, и отделете няколко минути на този ритуал - заслужава си. Ако не пропускате и денможете да имате късмета да не получите стрии. Можете да използвате всякакви продукти за това, всичко, което е естествено.
 2. Чаят за кърмачки на Weleda е идеален за стимулиране на производството на мляко и предотвратяване на колики. Може да се пие няколко седмици преди раждането и по време на кърмене.
 3. Масло за перинеума. Можете да използвате специално масло от Weleda или дори всяко друго масло от жожоба. Важно е, защото помага да се омекоти тази област и при раждането тази помощ ще ви е необходима. Въпреки че тези масла не гарантират, че гениталната област ще е еластична, защото при раждането може да се случи всичко. Но е по-добре да го използвате, вместо да го рискувате. ;)
 4. Масло за кърмачки. Може да се използва масло от Weleda между всяко кърмене (но не винаги) и винаги е добре да се мият гърдите преди следващото кърмене.
 5. Уверете се, че след раждането ще разполагате с продукт с противовъзпалителен ефект за гинеталната област. Подходящо е масло от неем за направа на компреси и за освежаване и заздравяване на областта. Или и различни мехлеми, като Tea Natura Слез или жълт кантарион от La Saponaria.
 6. Уверете се, че разполагате със санитарни превръзки след естествено раждане, което причинява кървене. През първите петнадесет дни е добре да се използват превръзки за еднократна употреба, а след това още две седмици платнени превръзки от ImseWimse, които позволяват на кожата да диша, което е много важно!
 7. Сега един много личен и сърдечен съвет. Най-важното е да сте спокойни, защото детето усеща всичко. Спокойна майка = спокойно дете. Разтревожена майка = нервно бебе. Освен ако не е изрично посочено на продукта, че не трябва да се използва при бременност, бъдете спокойни. Гинекологът ще Ви каже какво да избягвате (от храна до всичко, за което се съмнявате). Във всеки случай можете да използвате маски за коса, билкови бои за коса, шампоани, масла за вана и всичко останало. Разбира се, не трябва да използвате ароматни масла и етерични масла ), докато кърмите, в областта на гърдите.

Използвайте базови масла като жожоба или бадеми, но и по-специфични масла като шоколадово масло от Dr. Organic, многофункционалният балсам от Bio Happy, козметично масло от Alviana, масло от шеа и какаово масло - накратко, всички хидратиращи продукти.

Когато се появи бебето, майките се чудят от какво ще се нуждаят. Ето някой практични съвета:

 1. Натурални гъби: те са незаменими. Например от Cose della Natura - една за лицето сутрин, една при смяна на памперса, и друга, по-голяма, за къпане. Меки и деликатни - те са просто перфектни.
 2. Можете да използвате спрей с вода от лайка от Maternatura при смяна на пелените за избягване на зачервяване.
 3. Кърпички: ако предпочитате кърпичките пред гъбата.
 4. Като се има предвид, че бебетата не е необходимо да се къпят през първите няколко седмици и почистващите продукти са излишни, можете да използвате памучни кърпи, напоени с гореща вода с няколко капки масло - масло от жожоба и други почистващи масла за деца от Biofficina, Biricco, Maternatura и La Saponaria.
 5. За къпането се препоръчва оризово нишесте и натурален препарат. Капнете капка върху гъбата - това е достатъчно. Практично е продуктите да са с изпомваща приставка. С едната ръка държите главата на бебчето и ще е трудно да отворите бутилката, в противен случай.
 6. За дупето можете да използвате крем от Weleda или други кремове.
 7. Един продукт, който препоръчване, е маслото за коремчето на бебето от Weleda. Наистина помага при колики. Просто масажирайте корема с него при нужда.
 8. Друг важен продукт е Puckenbag - един вид спален чувал, в който детето се увива като пашкул, така че да се чувства като в корема, за да се стимулира съня. Puckenbag е сравнително малък, така че може да се използва само до два месеца.
 9. Детска четка за коса (например от Tek) за срясване и за масажи на скалпа.

Последен съвет за навън: Вземете чанта, в която можете да поставите памперси, крем, кърпички, средства за дезинфекция на ръцете (от Alkemilla или Dr. Bronners са подходящи). В този контекст се препоръчват мокрите кърпички от Biricco, защото те са малки, практични и лесно се отделят една от друга, което е много важно, когато сте далеч от дома.